Vineri a avut loc reuniunea Comitetului Director al AMR la care au participat mai mulți primari ai municipiilor din țară

Vineri, 07 iunie 2019, în Municipiul Suceava, a avut loc reuniunea Comitetul Director al Asociației Municipiilor din România.

Conferinta de presa-video

​Primăria Municipiului Suceava a fost gazda întâlnirii la care, alături de membrii Comitetului Director, au participat și primari ai municipiilor din Regiunile Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia și Sud-Vest Oltenia.

​Discuțiile au debutat cu o dezbatere referitoare la bugetele aprobate de autoritățile publice locale pentru anul 2019 și la demersurile întreprinse de AMR către Guvernul României cu scopul de a se echilibra deficitul apărut în urma execuției după primul trimestru.

​,,Problema constrângerilor bugetare de care am avut parte în ultimii ani, mai ales anul trecut, problema persistând și în acest an constituie una dintre principalele puncte de pe ordinea de zi. În consecință, am stabilit ca săptămâna viitoare să mergem la Guvern pentru a avea o discuție cu dna. Prim-ministru și cu dl. ministru al Finanțelor pentru a găsi soluții să rezolvăm ieșirea din riscul de faliment al administrației publice locale, în special pentru municipii.” – a declarat Președintele AMR, dl. Robert Sorin Negoiță.

​A fost dezbătut, de asemenea, impactul pe care il are decizia ANCOM legată de tariful maxim ce va fi aplicat pentru folosirea spațiilor publice, cu hotărârea de a se iniția o discuție aplicată asupra acestei situații și funcție de rezultatul acestei discuții, eventual, o acțiune în instanța de contencios-administrativ.

​Membrii Comitetului Director au fost informați asupra programului de desfășurare a Conferinței SET-Plan & ENVE, București, 12-14 iunie 2019, oportunității unei vizite de lucru, în luna septembrie, în Norvegia, Suedia și Finlanda, precum și asupra activității desfășurate de INSCAP (Institutul Național de Studii și Cercetare în Administrația Publică).

​Au fost aprobate în Comitetul Director:

  • participarea AMR în cadrul POCA, vizând întărirea capacității administrative a structurilor asociative;
  • înființarea și Regulamentul de Organizare și Funcționare al Corpului Profesional al Coordonatorilor Poliției Locale.

​La finalul Comitetului Director, dl. primar al sectorului 3 – Robert Sorin Negoiță, președintele AMR, dl. primar al municipiului Suceava – Ion Lungu și dl. primar al municipiului Iași – Mihai Chrica au susținut o conferință de presă și au răspuns întrebărilor jurnaliștilor prezenți.

A urmat o vizită la o serie de obiective care definesc şi materializează demersurile Primăriei şi ale Consiliului Local Suceava pentru un oraş smart, un oraş verde: Zona de Agrement Tătăraşi; mașinile electrice și infrastructura de încărcare; bicicletele electrice și panoul de încărcare; Centrala pe biomasă. Pe lista obiectivelor vizitate au fost și Statuia Ecvestră a lui Ştefan cel Mare și Cetatea de Scaun.

Sursa: www.amr.ro

Foto

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

A murit carbonizat în casă la o zi după ce s-a externat din spital, cu un picior amputat

Un bărbat în vârstă de 60 de ani, cu probleme locomotorii, este victima din incendiul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.