Home / Educatie / O nouă specializare la USV- Programul de licență Asistență medicală generală

O nouă specializare la USV- Programul de licență Asistență medicală generală

Dacă va fi autorizat de către Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), din toamnă, la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava (USV) va funcționa Programul de licență Asistență medicală generală. Pentru început, acesta va face parte din oferta departamentului de Sănătate și dezvoltare umană, urmând ca mai apoi să fie inclus în viitoarea Facultate de Medicină a USV. Una dintre variantele luate în calcul pentru sediul facultății este pe strada Universității, în apropierea sediului Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Suceava.

În cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi, la prânz, rectorul USV, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, a menționat că instituția suceveană va primi vizita inspectorilor ARACIS, în vederea autorizării a patru noi programe de studiu: programele de licență Asistență medicală generală și Media Digitală (Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării) și programele de masterat Drept penal și criminalitate (Facultatea de Drept și Științe Administrative) și Nutriție și recuperare medicală (domeniul Sănătate).

Potrivit acestia USV lucrează și la întocmirea documentației în vederea avizării unui program de tehnică dentară.

Pe de altă parte, reprezentanții instituției vor ca, pentru început, cel puțini 10 titulari să fie încadrați la Facultatea de Medicină: „Nu avem suficient de mulți titulari în prezent. Trebuie să mai facem câteva angajări (…) și să avem o structură de personal suficientă cât pentru a forma o facultate, pentru că, momentan, avem titulari cât pentru un departament”.

Publicitate
Atlantis Gold-901

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Universitar sucevean în vizită de lucru la CERN

Lectorul univ. dr. fiz. Cristian Pîrghie se află într-o vizită de lucru la CERN, până …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.