Home / Actualitate / Verificări în trafic urmate de amenzi sau dosare penale

Verificări în trafic urmate de amenzi sau dosare penale

În vederea asigurării unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic, depistarea conducătorilor auto care încalcă legislaţia rutieră și a pietonilor care traversează neregulamentar, Poliția orașului Liteni a organizat duminică o acțiune punctuală pe raza de competență, în cadrul căreia au fost testați cu aparatul etilotest 19 conducători auto și s-au aplicat 3 sancţiuni contravenționale, în valoare de 1.835 lei, informează IPJ Suceava.

Totodată,duminică, ora 01.05, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe strada Republicii din localitate, autoturismul condus de un tânăr de 22 de ani din comuna Crucea. Fiindcă mirosea a alcool, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

La ora 22.50, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Salcea a oprit pentru control pe un drum comunal clasificat de pe raza comunei Dumbrăveni,  autoturismul condus de un localnic de 36 de ani. Și acesta emana halenă alcoolică, astfel, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care,  la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, sâmbătă, în jurul orei 17.32, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control pe DN 2H din comuna Bădeuți, autoturismul condus de un bărbat de 50 de ani din municipiul Suceava. Fiindcă mirosea a alcool, șoferul a fost verificat cu aparatul etilotest iar rezultatul a arătat 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceeați zi, în jurul orei 21.39, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea din municipiul Rădăuţi, autoturismul condus de un localnic de 37 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate cazurile s-a întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Maratonul Cetăți Suceava- 21 septembrie 2019

Este un eveniment caritabil sportiv, din ramura alergare, menit să sprijine proiectul Organizației Salvați Copiii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.