Home / Actualitate / Captură impresionantă de țigări de contrabandă, la Bilca

Captură impresionantă de țigări de contrabandă, la Bilca

Astăzi, la miezuul nopții, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus- ITPF Sighetu Marmației au reținut, în urma unei acțiuni specifice pe linia combaterii contrabandei, un cetățean ucrainean care încerca să transporte de la frontiera de stat către interiorul țării  39.000 pachete cu țigări, în valoare de peste 456.000 lei cu ajutorul unui microbuz.

Astfel, în jurul orei 01.35, frontieriștii au observat în apropierea frontierei de stat, o persoană care se deplasa spre interiorul țării, pe direcția localității Bilca, transportând mai multe colete voluminoase spre un microbuz care staţiona la aproximativ 250 m de frontieră. Imediat, s-a acționat pentru interceptarea persoanei respective, efectuându-se  somațiile legale prin voce, reuşindu-se reţinerea acesteia, care ulterior a fost identificată ca fiind cetățean ucrainean Alexandru G, în vârstă de 31 de ani.

Potrivit polițiștilor de frontieră, în cel mai scurt timp, au fost anunțate autoritățile de frontieră din Ucraina despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

În zonă polițiștii de frontieră au descoperit mai multe colete voluminoase şi un microbuz marca Renault, înmatriculat în Marea Britanie, încărcat cu ţigări de provenienţă ucraineană, care au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii țigărilor descoperite a rezultat cantitatea de 39.000 pachete cu țigări.

Țigările, în valoare de 456.300 lei au fost ridicate în vederea confiscării iar microbuzul în valoare de 12.000 lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea  continuării cercetărilor.

Cetăţeaul  ucrainean este cercetat de poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravantă.

Publicitate
Atlantis Gold-901

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Fetiță de 10 ani lovită de o mașină după ce a luat-o la fugă prin spatele unui autobuz, în zona Frasin

Marți, în jurul orei 08.25, în timp ce conducea autoutilitara pe DJ 177A, în afara …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.