Concursurile Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă – ediţia 2019

Cei mai buni pompieri militari suceveni s-au confruntat joi, în cadrul etapei judeţene a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă – ediţia 2019.

Potrivit ISU Bucovina, probele de concurs sunt identice cu cele ale competiţiilor internaţionale de profil, organizate de Comitetul Internaţional de Prevenire şi Stingere a Incendiilor, şi anume: Scara de fereastră, Pista cu obstacole pe 100 m, Ştafeta 4×100 m şi Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă, probe reliefate prin prestaţii contracronometru.

La competiție au participat echipajele celor cinci detaşamente de pompieri din judeţ, respectiv Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei.

Prima probă a concursului – Scara de fereastră – s-a desfăşurat la sediul Detașamentului de Pompieri din municipiul Câmpulung Moldovenesc, iar restul probelor s-au disputat pe stadionul „Rarăul”, din aceeaşi localitate.

 

La finalul competiţiei, clasamentul a fost următorul:

Proba Scara de fereastră – individual: locul I – plt.maj. Dumitru Dranca, locul II – plt.adj. Cătălin Chiriluș  şi locul III – plt. Andrei Petriceanu, toți trei de la Detașamentul Vatra Dornei. La echipe, aceeaşi probă a fost câştigată de Detaşamentul Vatra Dornei, urmat de Detaşamentele Suceava şi Fălticeni.

Proba Pista cu obstacole – individual: locul I – plt.maj Robert Irimia (Detaşamentul Suceava), locul II – plt.maj. Sergiu Avasiloaei (Detaşamentul Suceava) şi locul III – plt.maj. Iulian Cîrnu (Detaşamentul Vatra Dornei). La echipe, podiumul a fost ocupat, în ordine, de subunităţile din Fălticeni, Vatra Dornei și Suceava.

La proba Ştafeta 4x100m, pe locul I s-au clasat pompierii din Vatra Dornei, urmaţi de colegii lor din Suceava şi Câmpulung Moldovenesc.

Proba care a constat în Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă a fost adjudecată de echipa din Câmpulung Moldovenesc, celelalte locuri de pe podium revenind, în ordine, Detaşamentelor Rădăuți și Suceava.

Clasamentul general: Locul I – Detaşamentul Vatra Dornei, locul II – Detaşamentul Fălticeni, locul III – Detaşamentul Suceava, locul IV – Detaşamentul Câmpulung Moldovenesc şi locul V – Detaşamentul Rădăuţi.

 

Competiţia de la acest nivel constituie un prilej pentru selecţia celor mai buni pompieri militari suceveni, care vor forma lotul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava ce va participa la etapa zonă (interjudețeană) a concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă.

Publicitate

Publicitate
edyand

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Două noi candidaturi anunțate pentru Primăria municipiului Suceava

Două noi candidaturi care pot conta în ierarhia finală și mai ales în forma Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.