Home / Actualitate / Incendii la Salcea și Siret provocate de scurtcircuite

Incendii la Salcea și Siret provocate de scurtcircuite

Pompierii militari au intervenit marți, în jurul prânzului, la stingerea a două incendii provocate de scurtcircuite. Primul a avut loc la Salcea, fiind anunțat prin apel la 112, la ora 11:58. Astfel, militarii Detașamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Salcea, au intervenit cu trei autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din orașul Salcea. La sosirea echipajelor, ardea un depozit de lemne și furaje, cu pericol de propagare la vecinătăți.

Au ars: structura din lemn a depozitului pe aproximativ 150 mp, circa 10 mc lemn de foc, 5 tone de porumb și două utilaje agricole și s-au degradat aproximativ 10 mc lemn de foc.

Incendiul a fost lichidat la ora 14:35, iar pompierii au salvat casa de locuit, 10 mc lemn de foc și 10 tone deșeuri de lemn pentru foc.

 

Al doilea incendiu a fost la Siret, ora anunțării la 112 fiind 13:31. Aici au intervenit pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Siret cu două autospeciale de stingere și o ambulanță B2. La sosirea echipajelor, ardea parțial acoperișul comun al casei casei de locuit, bucătăriei de vară și o anexă gospodărească, cu pericol de propagare la întreaga clădire și la vecinătăți. Incendiul a fost lichidat la ora 15:17.

Au ars aproximativ 70 mp din astereala acoperișului de pe bucătăria de vară și bunuri depozitate în pod. S-a degradat învelitoarea din tablă pe 20 mp. Nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat casa de locuit, adăpostul de animale și o locuință învecinată.

În ambele cazuri, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la conductor electric defect.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Studenții suceveni au experimentat orientarea în teren

În mediul universitar sucevean, la Facultatea de Drept și Științe Administrative(FDSA), există preocupări permanente pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.