Lemne cu… nereguli

O echipă mixtă formată din polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și specialiştii Gărzii Forestiere Suceava au efectuat marți, în jurul orei 16, verificări la sediul unei societăți comerciale din comuna Moldovița administrată de un bărbat de 32 de ani din comuna Șcheia, ocazie cu care, pentru neregulile constatate cu privire la modul de completare a avizelor de însoțire și a depozitării materialului lemnos, s-a dispus sancţionarea contravenţională a societății  cu amendă în cuantum de 15.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea  valorică a cantităţii de 22,08 m.c. lemn rotund  de esență rășinoase,  în valoare de 7.768 lei.

De sasemenea, miercuri, ora 23.40, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea  a oprit pentru control pe DN 2E din comuna Horodnic de Sus, autoutilitara cu remorcă condusă de un bărbat din comuna Brodina care transporta material lemnos. Fiindcă existau suspiciuni cu privire la volumul de materialul lemnos transportat în remorcă cu cel din avizul de însoțire emis de o societate comercială cu sediul în municipiul Rădăuţi și prezentat de conducătorul auto, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor silvici care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, în remorcă se afla cantitatea de 31,90 m.c. lemn de lucru de esenţă răşinoase din specia molid, cu un plus de 5 m.c. față de cantitatea înscrisă în documentul de însoțire.

S-a dispus sancţionarea contravenţională a societății emitente a documentelor pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar cantitatea de 5 m.c. lemn lucru de esenţă răşinoase transportată în plus, în valoare de 1.758 lei, a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.

Publicitate

Publicitate
serjexim

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Două noi candidaturi anunțate pentru Primăria municipiului Suceava

Două noi candidaturi care pot conta în ierarhia finală și mai ales în forma Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.