Home / Actualitate / Foto-video: Moaştele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, depuse în baldachinul din curtea mănăstirii spre închinare

Foto-video: Moaştele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, depuse în baldachinul din curtea mănăstirii spre închinare

Moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava au fost scoase din Biserica Sf. Gheorghe și depuse sâmbătă dimineață, în baldachinul din curtea mănăstirii. Racla cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou, au fost scoase în acest an cu o zi mai devreme, reprezentanții bisericii explicând că s-a luat această decizie întrucât duminică dimineață este slujbă și ar fi fost mai greu de organizat depunerea sicriului în baldachinul din curtea mănăstirii. În același timp, fiind vorba de zilele de sfârșit de săptămână, credincioșii pot ajunge mai ușor la Manastirea Sfântul Ioan cel Nou, bucurându-se astfel mai mult de posibilitatea de a ajunge la moaște pentru a se închina. De altfel, în Suceava au ajuns deja credincioși din județele limitrofe, Maramureș, Bistrița Năsăud, Iași etc.

În această seară, de la ora 18, credincioșii prezenți în curtea Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, au luat parte la Slujba de Priveghere. Luni dimineața, în ziua marei sărbători, la primele ore ale dimineții se va face Sf. Maslu, Aghiasma, după care se va face Acatistul Sf. Ioan Botezătorul, urmat de Acatistul Sf. Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava. Va urma apoi Sfânta Liturghie, la care vor participa 7 Inalți Ierarhi ai bisericii,după care, la orele prânzului, va începe procesiunea cu Moaștele Sf. Ioan cel Nou pe străzile municipiului Suceava.

Foto

Video

Publicitate

Publicitate

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Patru dosare penale pentru alcool, și unul pentru un puști de 15 ani, pentru conducere fără permis

În ziua de duminică, polițiștii au întocmit actele necesare pentru 5 dosare penale. Astfel, la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.