Home / Actualitate / Sâmbăta dosarelor penale pentru încălcări ale legislației rutiere

Sâmbăta dosarelor penale pentru încălcări ale legislației rutiere

Polițiștii au întocmit sâmbătă, actele pentru mai multe dosare penele. Astfel, la ora 16.00, o patrulă din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe strada Botoşanilor din localitate, autoturismul cu număr provizoriu de înmatriculare condus de un localnic de 45 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că autoturismul nu este înmatriculat, autorizația provizorie de circulație fiind expirată din 02.03.2019. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”.

La ora 23.20, un echipaj mixt din cadrul Biroului Rutier Suceava şi al Secţia 5 Poliţie Rurală Dărmăneşti a oprit pentru control pe DC 67 din comuna Udeşti, autoturismul condus de un localnic de 51 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

La ora 22.30, o patrulă din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipotești a oprit pentru control la intersecția dintre DJ 178A cu DJ 178D din comuna Todirești, autoturismul condus de un tânăr de 18 ani din comuna Comănești. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto. S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”.

Un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a oprit pentru control, la ora 22.10, pe raza comunei Udești, autoturismul condus de un localnic de 25 de ani. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto. I s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”.

La ora 23.45, o patrulă din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Șcheia a oprit pentru control pe DC 72 din comuna Stroiești, autoturismul condus de un localnic de 19 ani. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că tânărul are permisul de conducere reținut pentru infracțiuni la regimul rutier. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat sau reținut”.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Patru dosare penale pentru alcool, și unul pentru un puști de 15 ani, pentru conducere fără permis

În ziua de duminică, polițiștii au întocmit actele necesare pentru 5 dosare penale. Astfel, la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.