Home / Actualitate / Șoferi băuți, încătușați după ce au încercat să fugă de polițiști

Șoferi băuți, încătușați după ce au încercat să fugă de polițiști

Poliția Municipiului Suceava a organizat sâmbătă și duminică, pe raza de competență a subunității, o razie pe linia  prevenirii și combaterii faptelor penale și contravenționale la regimul rutier, în principalele zone cu risc accidentogen din mediul urban și rural, în cadrul căreia au fost constatate 8 infracțiuni în flagrant și au fost aplicate 97 de sancţiuni contravenționale. Polițiștii au mai reținut 10 permise de conducere și au retras 11 certificate de înmatriculare, a informat luni, IPJ Suceava dând și câteva exemple:

Duminică, la orele 00:30, un echipaj din cadrul Poliţiei Municiului Suceava – Biroul Rutier, în timp ce își exercita atribuțiile de serviciu pe Bdul. George Enescu din municipiul Suceava, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autovehicul al cărui conducător auto nu s-a conformat, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea și blocarea acestuia în trafic. La volanul autovehiculului a fost identificat un bărbat de 36 ani din comuna Pătrăuți.  Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, în prezența personalului medical, a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.  Totodată, în urma verificărilor efecuate în bazele de date, s-a stabilit că bărbatul nu deține permis de conducere.

S-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, bărbatul fiind reținut și introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al I.P.J. Suceava.

Tot duminică, dar la ora 04:18, un echipaj de poliție a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe strada Calea Obcinilor din municipiul Suceava, însă conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia pe Bld. 1 Mai – strada Universității- Bld. George Enescu unde autoturismul a fost oprit, bărbatul fiind imobilizat și încătușat. Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat de 26 ani din municipiul Suceava. Fiindcă mirosea a alcool, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosarul penal pentru comiterea infracţiunii de „conducerea sub influența alcoolului”.

Duminică, la orele 03:24, o patrulă de poliţie a oprit pentru control pe strada Grigore Alexandru Ghica din municipiul Suceava, autoturismul condus de un localnic de 23 ani. și acesta mirosea a alcool, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Patru dosare penale pentru alcool, și unul pentru un puști de 15 ani, pentru conducere fără permis

În ziua de duminică, polițiștii au întocmit actele necesare pentru 5 dosare penale. Astfel, la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.