Home / Actualitate / Incendii provocate de trasnete și curți inundate

Incendii provocate de trasnete și curți inundate

Două incendii au fost provocate de trăsnete în urma furtunii de luni seară. Pe parcursul nopții de luni spre marți, pompierii au fost solicitați să intervină și, pentru evacuarea apei.

Luni, în jurul orei 19.00, pompierii militari ai Detașamentului Fălticeni și lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bogdănești au intervenit cu 3 autospeciale de stingere la un incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Bogdănești.Au ars adăpostul de animale și alte construcții anexe, majoritatea din lemn, pe o suprafață totală de aproximativ 100 mp. Cauza incendiului a fost un trăsnet, după cum a informat ISU Bucovina.

Focul a mistuit circa 8 metri cubi lemn de foc, 400 kg de cereale, echipamente și scule electrice.

Al doilea incendiu provocat de trăsnet a avut loc în localitatea Laura. Aici au intervenit pompierii militari de la Garda de Intervenție Vicovu de Sus și lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bilca, cu trei autospeciale cu apă. Existența flăcărilor a fost anunțată prin apel la 112 fiind în jurul orei 1.50.

Focul a mistuit depozitul de furaje și adăpostul de animale, cu bunurile aferente, pe o suprafață de aproximativ 80 mp. Pompierii au finalizat intervenția marți dimineață, la ora 5:00.

Pompierii au salvat casele de locuit și nu s-au înregistrat victime.

Acestea nu au fost singurele intervenții ale pompierilor.

Tot în noaptea de luni spre marți, din jurul orei 3.00, pompierii militari au început să fie solicitați pentru evacuarea apei. Inițial a fost vorba de evacuarea apei dintr-o curte din orașul Vicovu de Sus și pentru decolmatarea unei fântâni din localitatea Straja. Probleme mai serioase au fost la Gura Solcii, unde un pod tehnologic, din tuburi de beton, a fost afectat de ape. În sat, apa a ajuns în grădini, în curți și a făcut impracticabile drumuri secundare.

Marți dimineață, oamenii erau încă panicați și izolați. Și pe parcursul zilei de marți echipajele de pompieri sunt în teren, în zonele Vicovu de Sus și Gura Solcii, pentru monitorizare și intervenție.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Patru dosare penale pentru alcool, și unul pentru un puști de 15 ani, pentru conducere fără permis

În ziua de duminică, polițiștii au întocmit actele necesare pentru 5 dosare penale. Astfel, la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.