Trei imigranți din Gambia au încercat să intre ilegal în România din Ucraina

În urmă cu două zile, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au depistat și reținut trei cetățeni din Gambia care au încercat să intre ilegal în România din Ucraina. Persoanele în cauză au fost preluate de către autoritățile ucrainene în baza acordului de readmisie, pentru continuarea cercetărilor.

Astfel, în baza informaţiilor primite de la autorităţile de frontieră ucrainene cu privire la faptul că mai multe persoane de origine afro-asiatică au fost observate pe teritoriul ucrainean în apropierea frontierei, pe 25 iunie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale. În jurul orei 11.00, un echipaj al poliției de frontieră a depistat în apropierea frontierei pe direcţia localităţii Falcău, jud. Suceava, trei cetățeni străini.

Potrivit frontieriștilor, persoanele în cauză nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zonă, fapt pentru care au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele respective au vârste cuprinse între 22 ani şi 26 de ani, provin din Gambia si au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, prin pădure, pe lângă albia pârâului Falcău. Aceştia au declarat poliţiştilor de frontieră că au trecut ilegal frontiera în România, cu scopul de a ajunge în Bucureşti.

Potrivit Poliției de Frontieră, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform procedurilor legale cei trei cetățeni din Gambia au fost predați în baza acordului de readmisie, autorităților de frontieră ucrainene în vederea continuării cercetărilor.

Publicitate

Publicitate
edyand

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Bărbat găsit carbonizat în casa care a ars

Un bărbat în vârstă de aproximativ 60 de ani a fost găsit mort în locuința …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.