Home / Religie / Pelerinaj la Mănăstirea Putna, la mormântul Sf. Voievod Ștefan cel Mare

Pelerinaj la Mănăstirea Putna, la mormântul Sf. Voievod Ștefan cel Mare

Un grup de peste 600 de pelerini a plecat pe jos în această dimineață, cu icoana Sf. Voievod Ștefan cel Mare, de la intrarea în Putna și au ajuns la Mănăstirea Putna, unde au luat parte la slujba religioasă ce a avut loc la împlinirea a 515 ani de la trecerea la cele veșnice a domnitorului. Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu IPS Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, IPD Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, PS Igantie, Episcopul Hușilor, PS Damaschin, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

La intrarea în Mănăstirea Putna, cei veniți pe jos au fost întâmpinați de Arhimandritul Melchisedec, starețul mănăstirii. Acesta a spus că, cu doi ani înainte ca Ștefan cel Mare să treacă la cele veșnice, doctorul venețian Matteo Muriano, scria despre acesta că „este mult-iubit de supușii săi, veșnic treaz și darnic”. „Ceea ce ați făcut dumneavostră astăzi nu este altceva decât că ați intrat în dragostea și iubirea lui. Ați intrat în dragostea și dărnicia lui. Ați dăruit din timpul dumneavoastră și ați venit cu drag la mormântul Sfântului Ștefan”, a spus starețul mănăstirii.

După slujba religoasă la mănăstire a fost organizat un recital de muzică și poezie patriotică și religioasă susținut de Grupul vocal tradițional „Ai lui Ștefan, noi oșteni” al Liceului Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus, Corul de bărbați al Parohiei „Sfântul Nicolae” Salcea, Corul de copii „Binevestitorii misionari” al Parohiei Dornești, Corul „Glasul Bucovinei” al Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni.

Ulterior a avut loc și o paradă militară și depunere de coroane de flori la Mormântul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare.

Publicitate

Publicitate
serjexim

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Sf. Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir, prăznuit în fiecare an pe 26 octombrie

Acesta a trait pe vremea lui Diocletian si Maximilian Galeriu, imparati faimosi ai Imperiului Roman. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.