Copil de 9 ani înecat în piscina din curte

Ieri după amiază, la ora 17.02, polițiștii Secție 9 Poliție Rurală Șcheia au fost sesizați prin apel SNUAU 112 de către echipajul de ambulanță cu privire la faptul că un copil în vârstă de 9 ani, din comuna Șcheia, a fost găsit în piscina din curtea locuinței fără a prezenta semne vitale de viață. Din cercetări s-a stabilit că, în jurul orei 16.30, băiatul se scălda într-o piscină amenajată în curtea locuinței din comuna Șcheia, sat Sf. Ilie, împreună cu fratele său de 11 ani.

Părinții minorilor se aflau în locuință, iar la un moment dat mama copiilor a observat că fiul său se află în apă, iar după ce l-a scos, a apelat la SNUAU 112 solicitând intervenția unei ambulanțe. Lucrătorii de pe ambulanță au efectuat manevre de resuscitare timp de o oră apoi au constatat decesul.

Din discuțiile purtate cu  mama copiilor a rezultat faptul că minorul știa să înoate de la vârsta de 4 ani și nu își poate explica ce s-a întâmplat. Celălat copil, în vârstă de 11 ani, care se juca în piscină cu fratele său nu a putut oferi informații cu privire la cele întâmplate, deoarece este diagnosticat cu autism și întârziere mentală.

Copilul decedat nu prezenta urme de violență la nivelul corpului, neexistând indicii cu privire la comiterea vreunei fapte penale. Corpul neînsufleţit al copilului a fost transportat la morga Spitalui Judetean Suceava în vederea efectuarii necropsiei.

În cauză s-a întocmit dosarul de cercetare penală sub aspectul infracţiunii de „ucidere din culpă”.

Publicitate

Publicitate
edyand

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Creștere alarmantă a numărului cazurilor de rujeolă

Creștere alarmantă a numărului de cazuri de rujeolă din județul Suceava. Potrivit Direcției de Sănătate …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.