Foto arhiva

Ample acţiuni ale poliţiştilor pentru combaterea transporturilor ilegale de lemne

Poliţiştii din cadrul IPJ Suceava sub coordonarea Serviciului Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice,  au acționat în perioada 08.07.2019-14.07.2019, în  sistem integrat pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării prelucrării și comercializării materialului lemnos. Au fost efectuate 39 de controale , fiind constatate 2 infracțiuni și aplicate 68 de sancțiuni contravenționale. S-a mai dispus confiscarea cantității de 59,57 m.c. material lemnos,  în valoare de  31974 lei.

IPJ Suceava exemplifică, cu cazul înregistrat vineri, orele 18:20, când polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei au oprit pentru control, pe DN2E din  comuna Vadu Moldovei, ansamblul rutier condus de un bărbat de 47 de ani, din comuna Izvoarele Sucevei, care transporta material lemnos în baza unui aviz de însoțire emis de o societate cu sediul în comuna Pojorâta.

Întrucât existau indicii cu privire la existența unui transport repetat folosind același aviz, în urma verificărilor efectuate prin vizualizarea camerelor video  și a probelor strânse s-a constatat faptul că ansamblul rutier a efectuat două transporturi de material lemnos, respectiv la data de  11.07.2019 și în data de 12.07.2019, în baza aceluiași aviz de însoțire.

Având în vedere cele constatate, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici care au procedat la inventarierea materialului lemnos, rezultând cantitatea de 45,79 m.c. cherestea rășinoase.

Astfel, s-a dispus sancționarea contravențională a societății emitente și confiscarea materialului lemnos, în valoare de 29.259,81 lei, care a fost predat în custodie de către Ocolului Silvic Fălticeni.

Publicitate

Publicitate
edyand

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Două noi candidaturi anunțate pentru Primăria municipiului Suceava

Două noi candidaturi care pot conta în ierarhia finală și mai ales în forma Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.