Home / Actualitate / Drumul Via Transilvanica, cu oprire la Putna

Drumul Via Transilvanica, cu oprire la Putna

Pe 22 iulie, la ora 11, are loc inaugurarea Drumului Via Transilvanica din judeţul Suceava în localitatea Putna, judeţul Suceava. ”Mănăstirea Putna are o semnificaţie istorică și culturală deosebită pentru România și Via Transilvanica și de aceea dorim să marcăm împreună în mod festiv finalizarea lucrărilor traseului în acest judeţ și să ne bucurăm de frumuseţea locurilor și ospitalitatea Bucovinei. Via Transilvanica, proiectul asociaţiei noastre Tășuleasa Social, inaugurat în anul 2018, urmărește marcarea și amenajarea unui traseu turistic și de pelerinaj de 1000 km care pornește de la Putna în Bucovina, străbate Transilvania și se încheie la Drobeta-Turnu Severin”, transmit reprezentanții Tășuleasa Social.

Scopul proiectului este să pună în valoare bogăţiile cultural-istorice și naturale ale României, cu reflectare atât în comunităţile locale cât și cu ecou internaţional. Fiind un traseu public este destinat tuturor iubitorilor de drumeţie, natură și sport, care vor putea să îl străbată la pas, cu bicicleta ori călare.

Via Transilvanica străbate zece judeţe, zone de mare importanţă culturală, istorică și naturală, fiind în același timp un adevărat catalizator pentru culturile care coexistă de secole în tara noastră.

Sunt așteptaţi să participe la eveniment ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, directorul Romsilva Gheorghe Mihăilescu, actorul Marcel Iureș, reprezentanţi ai instituţiilor locale, judeţene și naţionale, Romsilva, Ministerul Apelor și Pădurilor, partenerii și sponsorii strategici ai proiectului, organizaţii locale, voluntari, locuitori din zonă și mass media locală și naţională.

PROGRAMUL ZILEI DE 22 IULIE 2019

11.00 – 11.30 – Sosirea invitaţilor la Mănăstirea Putna (în parcare);

11.30 – 12.00 – Montarea simbolică a primei borne kilometrice la Mănăstirea Putna;

12.00 – 12.30 – Scurte cuvântări cu Marcel Iureș, autorităţi și Alin Uhlmann Ușeriu, parteneri și sponsori;

După 12.30 – Invitaţie la masă, voie bună și povești.

Publicitate

Publicitate
serjexim

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Datini și obiceiuri de ajunul Sf. Nicolae

In zona rurala, in ziua de Sfantul Nicolae, feciorii se organizeaza in cete, isi aleg …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.