10 dosare penale la regimul rutier

În acest week-end polițiștii rutieri au întocmit nu mai puțin de 10 dosare penale pentru infracțiuni rutiere. Astfel, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată vineri, prin „S.N.U.A.U. 112”, despre faptul că, pe strada Petru Rareș din localitate s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale, iar unul dintre conducătorii auto se află sub influența alcoolului.

Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe str. Curtea Domnească din municipiul Suceava, ajuns la intersecția cu strada Petru Rareș, un localnic de 51 ani, nu a respectat semnificația indicatorului „Cedează Trecerea” și a intrat în coliziune cu un autoturism care circula din direcția strada Calea Unirii spre Autogara Suceava și a cărui conducător auto, plecat de la fața locului, a efectuat manevra de depășire neregulamentară, pe trecerea de pietoni.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto de 51 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea celuilalt conducător auto și stabilirea tuturor împrejurărilor producerii evenimentului.

 

În jurul orei 02.00, un echipaj din cadrul Poliţie municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe strada Nicu Gane din localitate, autoturismul înmatriculat în străinătate condus de un tânăr de 22 de ani, din comuna Fântâna Mare. Și acesta mirosea  a alcool, astfel că șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

 

La ora 09.30, o patrulă din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Dărmăneşti a oprit pentru control pe DJ 178A din comuna Todirești, autoturismul condus de un localnic de 68 de ani, care a prezentat un permis de conducere categoriile „B” și „C”, eliberat în anul 1971 de Republica Socialistă România, însă neactualizat conform normelor rutiere în vigoare. Cu ocazia cercetărilor, bărbatul a declarat faptul că, nu  posedă alt permis de conducere decât cel prezentat pentru control și nu a știu faptul că, nu are dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul are inspecția tehnica periodica (I.T.P.) expirată și nu este asigurat R.C.A., motiv pentru care, bărbatul de 68 de ani a fost sancționat contravențional. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

 

În jurul orei 12.20, o patrulă din cadrul Postului de poliție Valea Moldovei a oprit pentru control pe DJ 177C din localitate, autoturismul condus de un localnic de 17 ani. La verificările efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, minorul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, acesta declarând faptul că, autoturismul aparține părinților săi și l-a luat din curtea locuinței cu acordul acestora. S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și ,,încredințarea unui autovehicul spre a fi condus pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere”.

 

Tot vineri, în jurul orei 16.20, un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus a oprit pentru control pe DJ 209G din comuna Straja, autoturismul înmatriculat în străinătate condus de un localnic de 29 de ani. La verificări, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, bărbatul de 29 de ani fiind reținut de polițiști pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

Sâmbătă, ora 00.50, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control, pe DN 2E din comuna Marginea, autoturismul condus de un bărbat de 42 de ani, din comuna Voitinel. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, a rezultat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere, autoturismul fiindu-i încredințat pentru a fi condus pe drumurile publice de un bărbat de 56 de ani, din comuna Vicovu de Jos, care se afla în autovehicul, în calitate de pasager. Polițiștii au întocmit actele pentru  un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere unei persoane despre care știe că nu posedă permis de conducere”.

 

La ora 09:40, polițiști  din cadrul Postului de Poliţie Dumbrăveni şi ai Poliţiei Oraşului Salcea, au oprit pentru control, pe D.N. 29, pe raza oraşului Salcea, autoutilitara condusă de un bărbat de 38 de ani din municipiul Suceava. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, a rezultat faptul că bărbatul are dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui autovehicul de către o persoană a cărei exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendată”.

 

Sâmbătă seară, la ora 21.00, o patrulă din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipoteşti a oprit pentru control, pe D.J. 208 A din comuna Udeşti,  autoturismul condus de un bărbat de 62 ani, din  municipiul Suceava. Acesta mirosea a alcool și a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

I s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

 

La ora 22.50, o patrulă de siguranță publică din cadrul Secției Poliție Rurală 4 Gălănești, a oprit pentru control pe DC Măneuți, de pe raza comunei Frătăuții Vechi, autoturismul condus de o localnică de 48 de ani. Șoferița mirosea a alcool și a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

I s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

 

În jurul orei 23.47, un  echipaj din cadrul  Poliţiei municipiului Vatra Dornei, a oprit pentru control pe strada Republicii din localitate, autoturismul condus de un localnic de 66 ani. Și acesta mirosea a alcool, fiind testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a arătat 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

I s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Publicitate

Publicitate
edyand

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Aproape 1.800 de metri cubi de lemn de foc, scoși la vânzare de Direcția Silvică Suceava

Direcția Silvică Suceava anunță că scoate la vânzare aproape 1.800 de metri cubi de lemn …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.