UPDATE: Incident “ciudat” la Festivalul de Folclor pentru Copii și Tineret –Vatra Dornei

Parchetul Militar Iași a preluat ancheta și efectuează cercetări cu privire la modul de acțiune al jandarmilor care au intervenit în data de 19 iulie 2019 pentru soluționarea unei sesizări în localitatea Vatra Dornei, iar “Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Suceava va da tot concursul autorităților pentru finalizarea anchetei” subliniază Compartiment Informare şi Relaţii Publice a IJJ Suceava.

Reamintim:

Vineri, 19 iulie a.c., o patrulă de jandarmerie care asigura măsuri de ordine în zona Parcului Municipal Vatra Dornei cu ocazia Festivalului de Folclor pentru Copii și Tineret, a fost sesizată de o persoană că în apropierea scenei de spectacol, un bărbat a atins-o în mod indecent și repetat pe fiica sa, în vârstă de 12 ani, precizează Compartiment Informare şi Relaţii Publice a IJJ Suceava: “Echipajul de jandarmerie s-a deplasat în zona indicată, a identificat persoana în cauză și i-a solicitat acesteia să se deplaseze în afara zonei de spectacol, în vederea stabilirii identității. Bărbatul, în vârstă de aproximativ 50 de ani, din municipiul Vatra Dornei, a devenit recalcitrant și agresiv, jandarmii fiind nevoiți să folosească materialele de intervenție din dotare.

La scurt timp bărbatul și-a pierdut cunoștința iar jandarmii au solicitat imediat echipajul medical pentru acordarea primului ajutor. Bărbatul a fost stabilizat si transportat la spitalul din localitate.”

Adăugăm că, între timp, sâmbătă, la ora 11, individul a decedat la Spitalul Județean Suceava. Acesta a fost operat de medicul Dorin Stănescu, șeful Secției ATI (Anestezie și Terapie Intensivă), care a precizat că decesul a survenit ca urmare a unui infarct mezonteric total survenit cu câteva zile înainte de incident și că nu are nici o legătură cu substanțele lacrimogene pulverizate când acesta a devenit recalcitrant și agresiv în momentul în care a fost abordat de jandarmi.

Publicitate
celilad-macheta

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Pompierii au intervenit la 17 incendii de vegetație extinse, într-o săptămână

În perioada 8-14 aprilie, pompierii militari suceveni au fost solicitați să intervină pentru stingerea a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.