Home / Actualitate / Val de accidente ușoare generate de încălcarea regulilor elementare de circulație

Val de accidente ușoare generate de încălcarea regulilor elementare de circulație

Chiar dacă nu au fost cu urmări grave, sfârșitul de săptămână a fost plin de accidente rutiere, după cum am aflat din comunicatul de presă transmis de IPJ Suceava.  Astfel,vineri, în jurul orei 09.00, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Cernăuți din orașul Vicovu de Sus, un tânăr de 20 de ani din comuna Straja, a efectuat un viraj la stânga pentru a intra în parcarea unei societăți comerciale din zonă, însă nu a acordat prioritate de trecere autoturismului condus regulamentar din sens opus de un bărbat de 24 de ani, din comuna Ulma, ocazie cu care, a intrat în coliziune cu acesta, după care, cu gardul care împrejmuiește sediul firmei. În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto de 20 de ani.

Șoferii au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal.

În jurul orei 07.45, în timp ce conducea autoturismul pe DC 70A, din comuna Bosanci, un tânăr de 23 de ani, din comuna Moara, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu autoturismul condus de un bărbat de 63 de ani din municipiul Fălticeni. Șoferul de 63 de ani, a suferit răni ușoare și a primit îngrijiri medicale de la echipajul ambulanței sosit la fața locului, după care, a refuzat să fie transportat la spital pentru investigații.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal.

Tot vineri, în jurul orei 12.00, în timp ce conducea autoutilitara pe DC 65 din comuna Dumbrăveni, un bărbat de 48 de ani, din comuna Vereşti, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens și a părăsit partea carosabilă, oprindu-se într-un şanţ. În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto, care, după acordarea îngrijirilor medicale, nu a rămas internat în spital.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital,  i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

 

La ora 15.55, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 291A din comuna Zvoriștea, un localnic de 48 de ani, a încercat să evite impactul cu un autoturism înmatriculat în străinătate ieșit din curtea unui imobil și care nu i-a acordat prioritate, ocazie cu care, a tras dreapta de volan, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a părăsit partea carosabilă lovind malul unui șanț de pe marginea drumului, după care a fost proiectat în gardul unui imobil și s-a răsturnat. Din accident, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto de 48 de ani. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negative, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma măsurilor operative întreprinse de polițiști, conducătorul auto implicat în accident și plecat de la fața locului, a fost identificat ca fiind un localnic de 35 de ani.

Întrucât acesta se deplasa spre frontiera cu Ungaria pentru a ieși din țară, polițiștii au solicitat sprijinul  Poliției municipiului Satu Mare, conducătorul auto fiind oprit de un echipaj rutier.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”, ce va fi soluționat procedural.

Sâmbătă, în jurul orei 13:25, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 175 din comuna Fundu Moldovei, un localnic de 24 de ani s-a angajat în efectuarea manevrei de depășire a autoturismului care circula în fața sa fără să se asigure corespunzător, a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus de un bărbat de 63 de ani, din comuna Pojorâta, după care a fost proiectat în gardul unei imobil. Din accident a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto de 63 de ani.

Șoferii au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal.

Tot sâmbătă, în jurul orei 14:15, în timp ce conducea autoturismul pe D.N. 29 din orașul Salcea, un bărbat de 50 de ani, din comuna Horodniceni nu a păstrat o distanţă suficientă în mers faţă de autoturismul condus în faţa sa de un bărbat de 28 de ani, din județul Botoșani și a intrat în coliziune cu acesta. Din accident a rezultat rănirea ușoară a unei minore de 16 ani, din județul Botoşani, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 28 de ani.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal.

Publicitate
celilad-macheta

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Datini și obiceiuri de ajunul Sf. Nicolae

In zona rurala, in ziua de Sfantul Nicolae, feciorii se organizeaza in cete, isi aleg …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.