Aproximativ 100 kg de pietre semipreţioase, posibil chihlimbar, depistate la frontieră

Un caz de trafic cu pietre semiprețioase a fost depistat duminică noapte, de frontieriștii de la Brodina. Mai exact, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina – ITPF Sighetu Marmației cercetează o femeie din judeţul Suceava pentru complicitate la contrabandă în formă agravantă, care a fost depistată la frontiera verde cu aproximativ 100 kg de pietre semipreţioase, posibil chihlimbar.

Potrivit Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmației, în data de 21.07.2019, în jurul orei 23.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina, judeţul Suceava, au observat, la aproximativ 300 metri de linia de frontieră, mai multe persoane care transportau,  spre localitatea Ulma, colete voluminoase. Persoanele au fost somate verbal de către poliţiştii de frontieră, însă nu s-au supus, au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul statului vecin. Poliţiştii de frontieră au identificat la faţa locului o femeie, cetățean român, H.A., în vârstă de 30 de ani, domiciliată pe raza jud. Suceava, care nu-și justifica prezenta în zonă, precum şi patru colete voluminoase, despre care femeia a declarat că-i aparțin. Imediat s-a luat măsura conducerii femeii împreună cu bunurile respective la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

Nu mică le-a fost mirarea frontieriștilor când, în urma examinării coletelor, în loc de țigări, cum s-ar fi așteptat, au descoperit aproximativ 100 kg de pietre de diferite dimensiuni, forme şi culori, posibil chihlimbar, a căror valoare s-ar ridica la suma de 100.000 lei.

Bunurile au fost ridicate în vederea confiscării și urmează să fie trimise spre expertizare la un laborator de specialitate, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de complicitate la contrabandă în formă agravantă.

Pe de altă parte, tot poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Brodina, județul Suceava, au descoperit azi dimineață, în jurul orei 04.30, mai multe colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană, fapt pentru care acestea au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 1.490 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Ţigările în valoare de 17.400 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și în vederea documentării întregii activități infracționale.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Muzeul de Istorie Siret și Memorialul Holocaustului vor fi deschise în curând pentru public

Muzeul de Istorie și Memorialul Holocaustului din Siret, o investiție a Consiliului Județean Suceava de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.