Home / Actualitate / Foto: Cu viața mea apăr viața – Etapă națională

Foto: Cu viața mea apăr viața – Etapă națională

În perioada 16.07 – 19.07.2019 a avut loc în municipiul Deva, județul Hunedoara, etapa națională a concursului cu tematică de protecție civilă ,, Cu viața mea apăr viața”. Organizatorii acestei etape naționale au fost Ministerul Educației Naționale, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul Școlar al Județului Hunedoara, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,, Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara.

La competiție au participat 16 echipaje de elevi, din ciclul gimnazial, iar județul Suceava a fost reprezentată de elevii Liceului Tehnologic ,,Mihai Eminescu” , Dumbrăveni având ca profesor coordonator, pe dna Iavni Simona. La nivel liceal, județul Suceava a fost unul din cele 16 echipaje participante, reprezentat fiind de echipajul de elevi de la Colegiul Tehnic ,,A. I. Cuza” Suceava, profesori coordonatori fiind dl. Arganisciuc Ovidiu și Magazin.

Prin parcurgerea probei teoretice ce s-a desfășurat la Colegiul Național Decebal, elevii au arătat că au cunoștințe referitoare la situațiile de urgență, iar după parcurgerea probelor practice, elevii participanți au dat dovadă de îndemânare, curaj, voință, spirit de echipă.

Probele practice au constat în:
– ,, Transportul asistat al unui accidentat așezat pe targă pe distanța de 50 metri”, probă ce s-a desfășurat în Parcul Cetății Deva;
– ,, Deplasarea cu mască pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat”, probă desfășurată în Sala de sport a liceului.

Echipajele de elevi însoțiți de profesorii coordonatori, de membrii comisiei și de reprezentanții de la ISU, pe perioada șederii la Deva au vizitat: Muzeul Civilizației Dacice și Romane, Castelul Huniazilor din Hunedoara, pasajul pietonal al municipiului Hunedoara, Cetatea Deva, parcul Cetății Deva și Măgura Uroiului Simeria unde a avut loc un foc de tabără.

Reprezentantul din partea ISU Bucovina Suceava a fost desemnat domnul Plt. Adj. Iavni Cristian, care de 10 ani a înființat la Liceul Tehnologic ,, Mihai Eminescu”, Dumbrăveni, cele 2 Cercuri de Protecție Civilă: Prietenii Pompierilor și Cu viața mea apăr viața.

Menționez că în decursul celor 10 ani de activitate s-au obținut numeroase rezultate, atât la etapa județeană, cât și la etapa interjudețeană, culminând anul acesta cu calificarea la etapa națională, unde echipa de gimnaziu a Liceului Tehnologic ,,M. Eminescu” Dumbrăveni a obținut locul 4 pe țară.
Baza materială și teoretică necesară pregătirii elevilor pentru cele două concursuri a fost mereu pusă la dispoziție de domnul Plt. Adj. Iavni Cristian.

Etapa națională s-a încheiat cu festivitatea de premiere, în parcarea Auchan, în cadrul căreia toți participanții au fost felicitați pentru cunoștințele teoretice și practice, implicarea și spiritul fairplay de care au dat dovadă. Suntem mândri că județul Suceava s-a întors cu premii acasă.

Liceul Tehnologic ,,M. Eminescu”, Dumbrăveni s-a clasat pe locul 4, primind mențiune, iar Colegiul Tehnic ,, Al. I. Cuza”, s-a clasat pe locul 11, din cele 16 echipe participante.

Felicităm elevii și profesorii coordonatori pentru întreaga muncă depusă!

Prof. coord., Iavni Simona

Foto

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Datini și obiceiuri de ajunul Sf. Nicolae

In zona rurala, in ziua de Sfantul Nicolae, feciorii se organizeaza in cete, isi aleg …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.