Home / Actualitate / ,,Lăutarii Bucovinei”, o formație de succes!

,,Lăutarii Bucovinei”, o formație de succes!

Intrând în lumea virtuală și căutând lucruri deosebite despre oameni și realizările lor, mi-a atras atenția, în mod deosebit, o formație frumoasă ,,Lăutarii Bucovinei.

Curiozitatea m-a determinat să intru în profunzime și să aflu cât mai multe despre ei. Privind cu admirație frumoasele fotografii, am realizat că această formație are un parcurs profesional minunat, colaborând, în decursul timpului, cu foarte mulți interpreți consacrați, cum ar fi: Margareta Clipa, Daniela Condurache, Marius Zgâianu, Grigore Gherman, Viorica Macovei, Alexandru Brădățan și mulți alții.

Am fost plăcut surprinsă să descopăr participarea formației la spectacolul ,,Nunta la români”, susținut la Sala Palatului, alături de interpretul Marius Zgâianu și formația de dansuri ,,Străjerii Bucovinei”.

Am încercat să aflu mai multe de la Mihai Laza, șeful formației ,,Lăutarii Bucovinei, pe care l-am întrebat:

–  D-le Laza, ce îmi puteți spune despre formația ,,Lăutarii Bucovinei”?
– Formația ,,Lăutarii Bucovinei” este o formație de profesioniști, creată cu mulți ani în urmă, în care am adus de fiecare dată oameni valoroși, foarte bine pregătiți profesional. Sunt mândru să am alături pe Constantin Burcea, artist profesionist al Ansamblului ,,Ciprian Porumbescu” din Suceava, unul dintre cei mai mari țimbaliști ai țării, pe Gennadii Kaptar, violonist în cadrul Ansamblului ,,Ciprian Porumbescu” din Suceava, absolvent al Academiei de Muzică Teatru și Arte Plastice ANTAP Chișinău, pe Alexandru Laza, absolvent al Universității de Arte ,,George Enescu”, Iași, masterand al clasei de clarinet și profesor la Liceul de Artă ,,Ștefan Luchian”, Botoșani și nu, în ultimul rând, pe Răzvan Munteanu, student al Universității de Arte ,,George Enescu”, Iași.

Alături de noi, avem două voci absolut superbe: Diana Ionela Alexa, laureată a multor concursuri folclorice și Adriana Nistor, o voce care surprinde de fiecare dată.

Am cerut un punct de vedere despre această formație renumitei interprete Margareta Clipa, care mi-a spus:
– Au toată susținerea mea. Mihai mi-a demonstrat că se poate cânta în această formulă la un nivel extraordinar. Sunt foarte serioși și scrupuloși. Se întâlnesc permanent la studiu pentru a avea o reprezentație impecabilă. Așa s-a întâmplat și în cazul meu. Au avut grijă ca totul să iasă foarte bine. I-am anunțat ce melodii voi interpreta și, când ne-am întâlnit, totul a fost foarte bine. Sunt adevărați muzicieni, nu doar muzicanți. Sunt foarte buni, cu recunoaștere națională, dar și internațională, ne-a subliniat d-na Margareta Clipa.

Am contactat-o telefonic și pe Adriana Nistor, cea mai tânără membră a formației, care a spus:

– Sunt niște oameni foarte cumsecade, adevărați profesioniști și sunt norocoasă că m-au ales tocmai pe mine. Acest lucru mă onorează și mă responsabilizează în același timp. Le voi fi recunoscătoare toată viața atât pentru alegerea făcută cât și pentru înregistrarea primului meu CD ,,Adriana Nistor și Lăutarii Bucovinei”.

Urez și eu mult succes minunatei formații ,,Lăutarii Bucovinei”.

Mihaela-Irina B.

Video

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

A vrut să depășească neregulamentar un autoturism ce vroia să se alimenteze cu carburanți și a intrat în acesta, la Cornu Luncii

Duminică, la ora 14.35, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209A din comuna Cornu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.