3000 de ”boboci” la USV, după prima etapă de admitere

În sesiunea de admitere iulie 2019, după încheierea perioadei de înmatriculare, 3011 candidați au devenit studenți ai USV, după cum urmează: 1809 de cetățeni români la programele de licență (învățământ cu frecvență, învățământ la distanță și conversie profesională) și 838 la masterat.

Potrivit USV, rezultatele finale ale acestei prime sesiuni de admitere dovedesc atractivitatea programelor de studii oferite de USV, atât prin numărul mare de candidați înscriși și înmatriculați, cât și prin raportul dintre numărul acestora și numărul locurilor bugetate alocate USV. Astfel, numărul de candidați înmatriculați la USV, ciclul de studii de licență, este cu 14% mai mare decât în sesiunea iulie 2018, iar la nivel de masterat, creșterea este de 7%.

În ceea ce privește românii de pretutindeni și cetățenii străini, la finalul sesiunii de admitere iulie 2019, 364 de candidați au devenit studenți ai USV: 273 la ciclul de licență și 91 la masterat.

Următoarea sesiune de admitere se va desfășura în perioada 9 – 20 septembrie, înscrierile având loc în intervalul 9-13/16 septembrie. În această a doua sesiune se va organiza admiterea și pentru domeniile de doctorat ale USV, fiind disponibile 39 de locuri bugetate și 77 locuri cu taxă, la care se adaugă 13 locuri bugetate destinate românilor de pretutindeni. Candidații interesați de studiile universitare de doctorat pot obține informații detaliate accesând
http://www.usv.ro/index.php/ro/1/Admitere%20Doctorat%202019%20/1233/14/242

Toate informațiile referitoare la sesiunea de admitere septembrie 2019 vor fi publicate pe pagina web:www.admitere.usv.ro

Publicitate

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

La școala din Stamate s-a derulat proiectul ,,Hai să dăm mâna cu mâna cinstind eroii neamului”

Un interesant și inedit proiect s-a derulat miercuri, 24 ianuarie, de Ziua Unirii, la Școala …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.