Controale la firmele de confecții

Inspectorii de muncă suceveni au aplicat o serie sancțiuni în timpul unor controale efectuate la unități care au ca obiect de activitate fabricarea produselor textile, confecții, pielărie și încălțăminte. Potrivit inspectorului șef al ITM, Romeo Butnariu, în domeniul securității și sănătății în muncă au fost verificați 17 angajatori cu 364 de angajați, în cazul tuturor fiind găsite nereguli.

Pentru diverse deficiențe au fost aplicate 36 de amenzi în valoare totală de 5.000 de lei. Cele mai multe nereguli se refereau, printre altele, la neasigurarea echipamentului individual de protecție corespunzător riscurilor, nesemnalizarea căilor și ieșirilor de urgență, blocarea căilor de circulație și neefectuarea controlului medical periodic.

Cât privește domeniul relațiilor de muncă au fost făcute 28 de controale și s-au aplicat 4 amenzi în sumă de 4.000 de lei. Deficiențele au constat în neeliberarea documentelor, împiedicarea controlului și neevidențierea timpului de muncă prestat de salariați.

Publicitate

Publicitate
edyand

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Două noi candidaturi anunțate pentru Primăria municipiului Suceava

Două noi candidaturi care pot conta în ierarhia finală și mai ales în forma Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.