Vizita delegațiilor regiunilor Schwaben -Germania şi Mayenne –Franţa, la USV

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a primit săptămâna aceasta, vizita delegațiilor regiunilor Schwaben (Germania) şi Mayenne (Franţa), conduse de domnul Martin Sailer, Președintele Consiliului Regional Schwaben, și de domnul Gerard Dujarrier, Vice-Președintele Consiliului Departamental Mayenne, și însoțite de dl Gheorghe Flutur, Președintele Consiliului Județean Suceava.

De-a lungul celor 18 ani de parteneriat al județului Suceava cu cele două regiuni, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) a beneficiat și ,în egală măsură, a contribuit la dezvoltarea acestor legături, atât prin schimburile academice de profesori și studenți, cât și prin înființarea de laboratoare și lectorate.

Reprezentanții administrațiilor regionale din Schwaben și Mayenne au discutat cu reprezentanții USV despre căile de dezvoltare a relațiilor USV cu universități din cele două regiuni, discuțiile fiind completate de o prezentare a USV efectuată de prof. univ. dr. Mihai Dimian, Prorector cu activitatea științifică, și de un tur al campusului ce a inclus vizite în laboratoare ale Facultății de Inginerie Alimentară, Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, Facultății de Silvicultură și la Biblioteca universității.

Concluziile desprinse în urma întâlnirii au fost prezentate într-un cadru informal, la USV Book Cafe, insistându-se asupra unei noi abordări a relațiilor academice dintre parteneri,trecând de la prioritatea acordată schimburilor inter-regionale la prioritatea acordată ofertelor comune către parteneri externi, inclusiv prin participarea comună la competiții de proiecte cu finanțare europeană.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Autotren cu lemne de 60.000 de euro, confiscat de polițiști la Sucevița

Pe 16 aprilie, în jurul orei 12.15, polițiștii de la Sucevița au oprit, la Voievodeasa, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.