Modernizarea Pieței Mici din Suceava

Peste o săptămână, pe  29 august a.c. va fi organizată licitația pentru realizarea lucrărilor de modernizare a Pieței din cartierul George Enescu, Piața Mică. Conducerea primăriei sucevene intenționează ca în ședința următoare de consiliu local să propună aprobarea alocării sumei de 1 milion de lei dintr-un credit, pentru ca lucrările de proiectare și execuție să demareze chiar în acest an.

Municipalitatea poartă în continuare discuții cu un proprietar de teren de lângă Piața Mică, pentru ca, pentru o perioadă, agenții economici și producătorii agricoli să își poată muta activitatea pe terenul acestuia. De altfel, interesat de această oportunitate și până la finalizarea discuțiilor la nivel de primărie, acel proprietar a înmânat deja micilor patroni din Piața Mică oferte cu oportunități de închiriere și chiar de cumpărare a unor suprafețe de teren riverane corpului compact al Pieței publice din cartierul George Enescu.

În luna iulie a acestui an  în Consiliul  Local municipal sucevean au fost aprobați indicatorii tehnico-economici și studiul de fezabilitate pentru investiția de la Piața Mică, în valoare de peste 10 milioane de lei și care va fi terminată în 24 de luni de la semnarea ordinului de execuție a lucrării. Aceasta va cuprinde și o parcare subterană cu 59 de locuri dar și spații comerciale închise ce urmează a fi închiriate. În noua piață va fi căldură iarna dar și răcoare vara, dă asigurări municipalitatea.

După modernizare, vor dispărea tarabele din laterala Pieței, unde se vând acum baterii, alte mici scule electrice sau mecanice, șlapi, lenjerie, curele, portofele, etc.

Cât privește pe cei care au magazine, împrejurul Pieței, aceștia sunt parteneri în proiec: ”În suma totală de 10 milioane de lei, cu 15% suntem în parteneriat cu acei privați. Au fost incluși în proiectul nostru iar fiecare vine cu cotă parte la Primărie. 15% din suma pe care am spus-o trebuie să o încasăm de la acei privați”, a precizat edilul Sucevei, Ion Lungu.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Bărbat din Grigorești, arestat pentru scandaluri și violențe cu vecinii

Un bărbat din satul Grigorești, comuna Siminicea, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.