Polițiștii și jandarmii, prezenți în stradă pentru a preveni faptele antisocial în timpul Târgului Olarilor –„Ochiul de Păun” și „Bucovina Rock Castle 2019”

Poliţiştii suceveni vor desfășura în perioada 23-25.08.2019, activități preventive și de menținere a ordinii publice în contextul organizării pe raza județului a unor evenimente sociale, culturale și artistice de amploare cu participarea unui public numeros, respectiv Târgul Olarilor – Ediția „Ochiul de Păun” ce va avea loc pe raza municipiului Rădăuți și „Bucovina Rock Castle 2019”, desfășurat în municipiul Suceava, în zona Cetății de Scaun.

“Organizatorii estimează că, la fiecare dintre manifestările cultural-artistice menționate vor participa, zilnic 5000 de persoane, astfel încât polițiștii vor derula activități pentru identificarea și sancționarea celor care încalcă prevederile legale, dar și de informare și responsabilizare a cetățenilor cu privire la adoptarea unui comportament preventiv în vederea reducerii riscului victimal” informează IPJ Suceava.

Astfel, în perioada 23-25.08.2019, la fiecare dintre cele două evenimente, vor acţiona, zilnic în medie 15 polițiști, alături de polițiști locali și lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean, pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, asigurarea fluidităţii traficului rutier, dar și pentru informarea cetățenilor și detensionarea unor eventuale situații conflictuale.

IPJ Suceava face și unele recomandări:

Când pleci de acasă: Roagă un vecin să îți supravegheze locuinţa. Nu lăsa sume mari de bani sau valori în casă;Nu posta pe reţelele de socializare mesaje din care să reiasă că ești departe de casă, întrucât poate constitui o invitaţie pentru hoţi!; Nu lăsa ferestrele deschise!;Nu depozita cheile de la casă în locaţii improprii!

Fii precaut, nu oferi informaţii despre bunurile pe care le deţii

Nu divulga noilor cunoştinţe informaţii despre banii lichizi pe care îi ai asupra ta şi nici despre locul în care îi păstrezi; Nu te lăsa atras de persoanele de sex feminin până într-acolo încât să le furnizezi informaţii despre banii, bijuteriile ori bunurile de valoare pe care le ai asupra ta. Există posibilitatea ca singura intenţie a acestora să fie aceea de a te fura/înşela.

Consumă alcool în mod responsabil!

Alcoolul, consumat în exces, te poate transforma în victimă a furturilor ori a agresiunilor, întrucât te face mai vulnerabil în faţa posibilelor atacuri. Capacitatea de concentrare, atenţia şi puterea de apărare scad considerabil în situaţia în care consumul de alcool depăşeşte limita acceptată de organism.

Fii tolerant! Nu răspunde cu DA la violenţă

Evită pe cât posibil discuţiile în contradictoriu cu persoane necunoscute pe care le întâlneşti pe stradă. Nu răspunde agresiunilor verbale şi evită să fii implicat în fapte de agresiune fizică. Violenţa nu rezolvă problemele, ci doar le agravează.

Siguranţa autoturismului:

Parchează  autoturismul într-un spaţiu bine iluminat sau păzit, închide geamurile şi asigură-te că l-ai încuiat; Atunci când oprești, fie şi pentru un scurt popas, nu lăsa cheile în contact şi asigură-te că ai închis portierele şi geamurile. Obiectele de valoare lăsate la vedere în maşină (genţi, poşete, telefoane mobile, laptopuri, camere video, bagaje) pot fi tentante pentru hoţi.

Indiferent de perioada pentru care părăsești autovehiculul, nu uita să conectezi sistemul de alarmă.

Nu lăsa niciodată în autoturism actele maşinii, bani sau alte documente importante.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Aproape 1.800 de metri cubi de lemn de foc, scoși la vânzare de Direcția Silvică Suceava

Direcția Silvică Suceava anunță că scoate la vânzare aproape 1.800 de metri cubi de lemn …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.