Sursa foto arhiva
Sursa foto arhiva

Dosare penale la regimul rutier

La 23.08.2019, ora 02.05, o patrulă din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutești a oprit pentru control pe un drumul comunal din satul Dolheștii Mari, comuna Dolhești, autoturismul condus de un bărbat de 30 de ani din comuna Vadu Moldovei. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Şaru Dornei

La 23.08.2019, ora 07.15, Poliţia municipiului Vatra Dornei a fost sesizată despre faptul că, pe DC Plaiu Şarului din comuna Şaru Dornei, a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Din primele cercetări, polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe DC Plaiu Şarului din comuna Şaru Dornei, un localnic de 51 de ani a pierdut controlul asupra direcţiei de mers și a intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate și cu un grad împrejmuitor. Din accident nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Fălticeni

La 23.08.2019, ora 16.13, Poliția municipiului Fălticeni a fost sesizată despre faptul că, pe strada 13 Decembrie din localitate a avut loc o tamponare, iar traficul rutier este blocat. Din primele cercetări, polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul, o minoră de 15 ani din municipiul Fălticeni, ce nu posedă permis de conducere, a avariat trei autoturisme, după care a fugit de la fața locului la domiciliul unei cunoștințe, fiind depistată de polițiști. Cu ocazia verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, în timp ce se afla la domiciliul femeii, minora a primit cheile de la autoturism pentru a lua un portofel și apoi pentru cumpăra diverse produse de la un magazin, ocazie cu care, după ce a coborât în stradă, a pornit motorul și s-a deplasat cu autoturismul pe mai multe străzi din municipiul Fălticeni, ocazie cu care, a avariat cele trei autoturisme și a fugit de la fața locului. Minora a fost testată de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „furt în scop de folosință” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Udești

La 24.08.2019, ora 09.42, un echipaj din cadrul Biroului Rutier Suceava a oprit pentru control pe DJ 208A din comuna Udești, autoturismul condus de un bărbat de 25 de ani din comuna Moara, înregistrat de aparatul radar al poliției în timp ce rula cu viteza de 109 km/h. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Fălticeni

La 24.08.2019, ora 23.35, un echipajul rutier din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe str. Vasile Ciurea din localitate, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de un bărbat de 25 de ani din comuna Boroaia. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate

Publicitate
serjexim

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Aproape 1.800 de metri cubi de lemn de foc, scoși la vânzare de Direcția Silvică Suceava

Direcția Silvică Suceava anunță că scoate la vânzare aproape 1.800 de metri cubi de lemn …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.