Home / Educatie / Prelegeri la universități din Indonezia susținute de universitari suceveni

Prelegeri la universități din Indonezia susținute de universitari suceveni

Două cadre didactice de la Facultatea de Știinte ale Educației din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava au dezvoltat zilele trecute, un program complex de cooperare în domeniul educației la nivelul a trei universități din Indonezia. Este vorba despre conferențiarul universitar doctor Aurora Adina Colomeischi și lectorul doctor Tudor Colomeischi. Potrivit USV, programul a inclus vizite și susținerea de prelegeri în cadrul a trei universități din trei regiuni diferite ale Indoneziei. Aurora Colomeischi a participat în calitate de vorbitor principal la Conferința Internațională despre Învățare, Inovare și Educație de Calitate. Prelegerile au avut ca temă generală dezvoltarea curriculum-ului pentru învățământul primar în secolul XXI, prezentarea de proiecte și bune practici din contextul educațional al spațiului european și românesc.

La una dintre universitățile din Indonezia, Tudor Colomeischi a susținut prelegerea cu tema „Organizarea și dezvoltarea curriculum-ului în învățământul primar din România”, cu accent pe specificul învățării matematicii în şcoala primară.

La aceeași universitate s-au prezentat rezultate ale proiectelor de cercetare, dezvoltare şi inovare derulate de Facultatea de Științe ale Educației din USV.

„Subiectele propuse au generat multiple întrebări, puncte de reflecție, deschizând căi profunde de comunicare în ceea ce privește problematica globală a educației și curriculum-ul bazat pe competențe” susțin universitarii suceveni.

La alte două universități indoneziene, prelegerile susținute în fața studenților de la programele de studii de licență, masterat și doctorat au inițiat discuții pe tema specificului dezvoltării curriculum-ului în secolului XXI, a principalelor provocări și dificultăți cu care se confruntă lumea contemporană și a modalităților prin care aceste provocări pot fi întâmpinate prin educație.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Ansamblul Studențesc ARCANUL USV face înscrieri pentru formația de jocuri populare, soliști vocali și instrumentiști

Ansamblul Studențesc ARCANUL USV face înscrieri, ca în fiecare toamnă,  pentru formația de jocuri populare, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.