Lemne fără acte

Doi șoferi ce transportau material lemnos fără a deține avize au fost amendați de polițiști, iar lemnele au fost confiscate. Marți, la ora 16.30, o patrulă din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama a oprit pentru control pe raza comunei Moldovița, autoutilitara condusă de un localnic de 47 de ani, care transporta material lemnos.

La verificări, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 3,50 m.c. lemn de esență rășinoase.

Șoferul a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 630 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Moldoviţa.

Tot marți, la ora 11.25, un echipaj mixt poliţie-jandarmi  a oprit pentru control pe str. Mănăstirea Humorului din orașul Gura Humorului, autoutilitara condusă de un bărbat de 22 de ani, din comuna Mănăstirea Humorului, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 4,12 m.c. cherestea de esență rășinoase.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 2.628 lei, a fost confiscat și predat în custodie personalului silvic.

Publicitate

Publicitate
edyand

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Muzeul de Istorie Siret și Memorialul Holocaustului vor fi deschise în curând pentru public

Muzeul de Istorie și Memorialul Holocaustului din Siret, o investiție a Consiliului Județean Suceava de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.