Home / Actualitate / Dosare penale la regimul rutier

Dosare penale la regimul rutier

La 20.09.2019, o patrulă din cadrul Secției 15 Poliție Rurală Vatra Dornei a oprit pentru control pe DN 17 din comuna Dorna Candrenilor, autoturismul condus de un bărbat de 42 de ani din comuna Coșna. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul are permisul de conducere reținut la data de 31.07.2019 de I.P.J. Bistrița Năsăud pentru nerespectarea limitei de viteză în localitate, având dreptul de a conduce autovehicule pe drumul public suspendat până la data de 13.11.2019.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluționat procedural.

Voitinel

La 20.09.2019, ora 15.15, în timp ce acționa pe DC „Pietroasa” din comuna Voitinel, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a observat o autoutilitară a cărei conducător auto, la vederea echipajului de poliție, a întors brusc și și-a continuat deplasarea pe direcția din care circula inițial, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acesteia, conducătorul auto fiind oprit după circa 1,5 km. Astfel, la volanul autoutilitarei polițiștii l-au identificat pe un bărbat de 38 de ani din orașul Vicovu de Sus, care, în urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat că nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto. Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Frasin

La 20.09.2019, ora 17.17, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control pe DN 17 din orașul Frasin, autoturismul condus de un localnic de 51 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Vatra Dornei

La 20.09.2019, în jurul orei 20.19, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe strada Mihai Eminescu din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 46 de ani din comuna Vatra Moldoviţei. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Verificări la Șcheia pentru prevenirea delincvenței juvenile și victimizării minorilor

Polițiști din cadrul  Poliției Municipiului Suceava și Secției 9 Poliție Rurală Șcheia împreună cu lucrători din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.