Lemne fără acte de proveniență găsite în depozitul unei firme din Valea Moldovei

Polițiști din cadrul I.P.J. Suceava, în cooperare cu lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat joi, un control la o societate cu sediul social în comuna Valea Moldovei  pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase. Cu ocazia verificărilor, echipa de control a constatat faptul că societatea deține în depozit cantitatea de 25,08 m.c. lemn de lucru rășinoase fără documente care să ateste proveniența legală, cantitate determinată ca diferență între stocul scriptic și stocul faptic inventariat la data efectuării controlului.

S-a dispus sancţionarea contravenţională a societății, aplicându-se 2 sancţiuni contravenționale în valoare de 6.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 25,08 m.c. lemn lucru rășinoase, în valoare de 5.161,97 lei.

Tot joi, la orele 19.10, polițiști din cadrul Poliției orașului Gura Humorului au oprit pentru control,  pe strada Ștefan cel Mare din localitate, autoutilitara condusă de un bărbat de 46 de ani, din comuna Stroiești, care transporta material lemnos fără a deține documente legale.

Având în vedere cele constatate, s-a trecut la inventarierea materialului lemnos, stabilindu-se faptul că bărbatul transportă cantitatea de 2,77 m.c. lemn cherestea, în valoare de 527,40 lei.

Conducătorul autoutilitarei a fost sancţionat contravenţional conform Legii 171/2010, materialul lemnos fiind confiscat.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

3 suspecți de fapte de furt au ajuns în arestul IPJ Suceava

Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a organizat, la primele ore ale zilei de 26 martie, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.