Home / Actualitate / 4 dosare penale pentru alcool sau conducere fără permis

4 dosare penale pentru alcool sau conducere fără permis

Joi, în jurul orei 02.35, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului C-lung Moldovenesc a oprit pentru control pe str. Mihai Eminescu din localitate, autoturismul condus de un localnic de 35 de ani. Fiindcă irosea a alcool, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Tot joi, la ora 12.10, în timpul executării serviciului, un echipaj din cadrul Poliției orașului Milișăuți, a observat pe un câmp din apropierea DN 2H, două autoturisme avariate.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul înmatriculat în străinătate pe direcția Rădăuți – Suceava, un localnic de 21 de ani, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un autoturism parcat pe acostament, lângă DN 2H, în fața porții de acces a unui imobil.

Din accident, nu au rezultat victime, ci doar avarierea celor două autoturisme.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul de 21 de ani, nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar autoturismul nu are poliță de asigurare RCA obligatorie valabilă, motiv pentru care, a fost sancționat contravențional și i s-au reținut plăcuțele și certificatul de înmatriculare al vehiculului.

Cei doi conducători auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

În aceeași zi, la ora 15.00, o patrulă din cadrul Poliţiei municipiului Rădăuţi a oprit pentru control pe strada Piața Unirii din localitate, autoutilitara înmatriculată în străinătate, condusă de un localnic de 68 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, la 29.09.2019, ora 21.42, plăcuțele și certificatul de înmatriculare aparținând aceleiași autoutilitare au fost reținute pentru faptul că, bărbatul a fost depistat conducând pe strada 1 Mai din localitate, fără să dețină poliță de asigurare RCA sau carte verde. Astfel, bărbatul și-a montat alte plăcuțe cu același număr de înmatriculare fabricate artizanal, fiind depistat de polițiști.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ale cărui plăcuțe cu numărul de înmatriculare au fost retrase”.

La ora 18.02, un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus a oprit pentru control pe DJ 209G din comuna Straja, autoturismul condus de un bărbat de 41 de ani din comuna Brodina, care a prezentat pentru control un permis de conducere eliberat de autorităţile  din Republica Moldova. La verificarea în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul  nu este posesor de permis de conducere românesc, iar documentul prezentat pentru control nu prezintă toate elementele de siguranţă specifice permiselor eliberate de către statul moldovean, unele caracteristici nu sunt conforme cu standardul, constatându-se totodată lipsa unor elemente ce reacţionează la lumina ultravioletă.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” „complicitate la fals material în înscrisuri oficiale” şi „uz de fals”, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Razii prin piețele din Liteni, Milișăuți și Zamostea pentru combaterea comerțului ilicit cu animale și produse de origine animalieră

Serviciul de Investigarea Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Suceava în cooperare cu reprezentanții Direcției Sanitar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.