Sancțiuni și dosare penale pe linie rutieră

Serviciul Rutier Suceava și Biroul Rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava au organizat marți, o acțiune punctuală în zona de competență a polițiilor municipale C-lung Moldovenesc și Vatra Dornei și a Poliției orașului Gura Humorului – DN 17, pe linia combaterii excesului de viteză – una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 171 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 121.785 lei dintre care 81 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 26 pentru lipsa postului centurii de siguranță și 64 alte abateri rutiere.

De asemenea, a fost constatată o infracțiune și au fost reținute 37 de permise de conducere, dintre care 20 pentru viteză, 14 pentru depășiri neregulamentare și 3 alte cauze.

Au fost retrase 18 certificate de înmatriculare și 7 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare, fiind indisponibilizate și 2 autovehicule.

S-au mai întocmit și dosare penale la regimul rutier

Miercuri,la ora 02.20, un echipaj din cadrul Poliției orașului Siret a oprit pentru control pe str. Dubovei din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 32 de ani din județul Botoșani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Tot miercuri , ora 04.00, în timp ce conducea autoturismul pe str. Calea Bucovinei din municipiul Câmpulung Moldovenesc,  datorită nepăstrării unei distanțe corespunzătoare față de autoturismul din față, un localnic de 40 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a intrat în coliziune față spate cu autoturismul condus de un tânăr de 25 de ani din comuna Vama.

Din accident nu au rezultat victime, ci doar avarierea celor două vehicule.

Cei doi conducători auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru tânărul de 25 de ani și de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru bărbatul de 40 de ani, căruia, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

La 13.11.2019, în jurul orei 11.20, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Gura Humorului a oprit pentru control pe str. Piaţa Republicii din localitate, autoutilitara cu număr de înmatriculare provizoriu condusă de o tânără de 20 de ani din comuna Ostra.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autoutilitara nu este înmatriculată, autorizația provizorie de circulație fiind expirată din 27.10.2019.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”

Publicitate

Publicitate
serjexim

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Autotren cu lemne de 60.000 de euro, confiscat de polițiști la Sucevița

Pe 16 aprilie, în jurul orei 12.15, polițiștii de la Sucevița au oprit, la Voievodeasa, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.