80 de amenzi aplicate de polițiști în cadrul unei acțiuni pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice

Polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și cei din cadrul subunităților teritoriale de poliție, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava și ai Direcției Silvice Suceava au organizat în perioada 18.11.-24.11.2019, acțiuni punctuale pe raza județului, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase.

Au fost efectuate 37 de acţiuni și controale, fiind constatate 4 infracțiuni.

Au fost aplicate 80 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 37.150 lei, și au fost confiscați 29,02 m.c. material lemnos în valoare de 3.571 lei, în vederea stabilirii provenienţei.

IPJ Suceava exemplifică:

La 21.11.2019, o echipă mixtă formată din polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava a efectuat un control la o societate comercială din comuna Vama pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase, ocazie cu care, a constatat faptul că, agentul economic a expediat din depozit cantitatea de 16,25 m.c. lemn de foc din specia fag fără avize de însoțire, cantitate determinată ca diferență între stocul scriptic și stocul faptic inventariat la data efectuării controlului.

De asemenea, echipa de control a mai constatat și faptul că, firma, nu respectă obligația legală de verificare a codurilor unice aferente avizelor intrate în punctul de lucru și operează în mod eronat datele în  aplicația informatică pe linie de silvicultură. În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societății, fiind aplicate 3 sancţiuni contravenționale în valoare de 10.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 16,25 m.c. lemn de foc, în valoare de 2.600 lei.

Pe de altă parte, ieri, în jurul orei 10.20, un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus a oprit pentru control pe strada Calea Bucovinei din localitate, autoutilitara condusă de un bărbat de 41 de ani din comuna Bilca, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 3,00 m.c. lemn de foc de esență rășinoase.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 329 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Putna.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Condamnare de 2 ani și 6 luni cu suspendare sub supraveghere pentru fosta șefa a Secției de Oncologie

Fosta șefă a Secției de Oncologie a Spitalului Județean Suceava a fost condamnată joi, după …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.