Sursa foto arhiva
Sursa foto arhiva

Vasluian reținut de polițiști pentru că a condus băut și fără permis de conducere

Joi, în jurul orei 14.25, în timp ce conducea autoturismul pe B-dul Bucovina din oraşul Gura Humorului, un bărbat de 36 de ani din judeţul Vaslui nu a păstrat o distanţă corespunzătoare faţă de autoturismul din faţă, oprit în coloană şi a intrat în coliziune faţă-spate cu acesta, pe care l-a proiectat în alt autoturism oprit în aceeaşi coloană.

Din primele cercetări, poliţiştii deplasați la fața locului au stabilit faptul că, bărbatul de 36 de ani nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar autovehiculul aparține unui bărbat de 61 de ani din comuna Ostra, pasager în autoturism care, i l-a încredinţat pentru a fi condus, deşi ştia faptul că acesta nu posedă permis de conducere şi au consumat băuturi alcoolice împreună.

Cei trei conducători auto au fost testaţi de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul şoferului vinovat de producerea accidentului şi negativ în cazul celorlalţi doi conducători auto, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal, vasluianul fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, iar bărbatul de 61 de ani sub aspectul comiterii infracțiunii de „încredinţarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane care se află sub influenţa băuturilor alcoolice şi nu posedă permis de conducere”.

În urma probatoriului administrat, poliţiştii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a suspectului de 36 de ani, din judeţul Vaslui, ce a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Hoț trimis 3 ani și 8 luni la pușcărie

Poliția Municipiului Rădăuți a primit spre executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.