Home / Actualitate / Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

La  data de 21.09.2017, ora 09.30, o patrulă din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe strada Argestru din localitate, autoutilitara condusă de un tânăr de 28 de ani din Republica Moldova.

În urma verificării documentelor, polițiștii au constatat faptul că acesta deţinea permis de conducere necorespunzător categoriei din care face ansamblul de vehicule, respectiv categoria „BE” .

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul având permis de conducere necorespunzător”, ce va fi soluționat procedural.           

La data de 21.09.2017, ora 11.00, Postul de poliție Gălănești a fost sesizat de un bărbat de 59 de ani din municipiul Suceava, despre faptul că, în jurul orelor 10.30, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2H, a  acroșat un moped înregistrat care circula în fața sa și al cărui conducător a efectuat un viraj brusc la stânga pentru a intra pe un drum comunal, după care acesta a plecat de la fața locului.

Cu ocazia cercetărilor efectuate de polițiști, proprietarul mopedului a fost identificat ca fiind un bărbat de 73 de ani din comuna Vicovu de Jos, în curtea locuinței acestuia fiind găsit și vehiculul implicat în tamponare.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

La data de 21.09.2017, în jurul orelor 10.30, o patrulă din cadrul Postului de poliție Pîrteștii de Jos, a oprit pentru control pe DC 24A  din localitate, 2 mopede, unul înregistrat și condus de un localnic de 28 ani și celălalt neînregistrat sau înmatriculat, condus de un tânăr de 19 ani din aceeași localitate.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că cei doi tineri nu sunt posesori de permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Din cercetări, polițiștii au mai stabilit și faptul că mopedul neînmatriculat și condus de tânărul de 19 ani, i-a fost încredințat de un localnic de 43 de ani pentru a-l alimenta cu carburant.

În cauză s-au întocmit dosare penale, tânărul de 28 de ani fiind cercetat pentru comiterea infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, tânărul de 19 ani pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, iar bărbatul de 43 de ani pentru comiterea infracțiunii de „încredințarea unui autovehicul neînmatriculat pentru a fi condus pe drumurile publice”, ce vor fi soluționate procedural.                            

La data de 21.09.2017, orele 18.06, un echipaj din cadrul Poliției orașului Cajvana a oprit pentru control pe DJ 178D din localitate, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un tânăr de 19 ani din Republica Moldova.

În urma verificării documentelor autoturismului şi a bazelor de date, polițiștii au constatat faptul că numerele de înmatriculare sunt expirate din data de 22.08.2017, aspect confirmat și de conducătorul auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, ce va fi soluţionat procedural.           

La data de 21.09.2017, orele 18.48, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Calea Obcinilor din localitate, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu condus de un tânăr de 24 de ani din comuna Bogdănești.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că autoturismul nu este înmatriculat, autorizația provizorie de circulație fiind expirată din 20.09.2017.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

La data de 21.09.2017, orele 20.20, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control  pe DJ 209K din localitate, autoturismul condus de un localnic de 56 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La data de 21.09.2017, în jurul orei 20.08, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, a oprit pentru control la intersecţia străzilor Calea Bucovinei, cu Calea Cernăuţi din localitate, autoturismul condus de un localnic de 62 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-a recoltat o singură probă biologică în vederea stabilirii alcoolemiei, bărbatul de 62 de ani, refuzând recoltarea celei de-a doua probe.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La data de 21.09.2017, orele 21.50, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, a oprit pentru control pe DN 2H, din comuna Vicovu de Jos, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu condus de un tânăr de 24 de ani din oraşul Vicovu de Sus.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că autoturismul nu este înmatriculat, autorizația provizorie de circulație fiind expirată din 16.09.2017.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

La  data de 21.09.2017, ora 23.00, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Fălticeni, a oprit pentru control pe strada Botoșanilor din localitate, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu condus de un localnic de 25 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că autoturismul nu este înmatriculat, autorizația provizorie de circulație fiind expirată din 10.09.2017.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.           

La data de 21.09.2017, orele 23.10, un echipaj din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Gura Humorului, a oprit pentru control pe raza comunei Păltinoasa, în zona intersecţiei cu DN 17, autoturismul condus de un localnic de 22 de ani.

Deoarece, emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, după care, la spital,  în prezența personalului medical, a refuzat şi recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „refuz sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei” şi „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana care nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

 

Publicitate

Publicitate
molroprimfaceangajari

Publicat de: Info Artur

Alte articole

Accidente rutiere cercetate de polițiști

La data de 10.12.2017, ora 06.50, în timp ce conducea autoturismul într-o curbă pe str. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *