Home / Actualitate / Peste 33 000 pachete țigări confiscate
Politistii de frontiera constanteni au aniversat astazi 141 ani de la infiintarea institutiei. Trupele speciale au facut o demonstratie de lupta si au fost prezentate noile vehicule de teren.

Peste 33 000 pachete țigări confiscate

În ultimele 48 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, pe timpul unor acțiuni, în zona de responsabilitate, cantitatea de 33.054 pachete țigări, în valoare totală de 385.900 lei. În urma acțiunilor, patru persoane sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.               

Astăzi, 1 noiembrie a.c., la nivelul Sectorului P.F. Valea Vișeului – I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a desfășurat o acțiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu țigări. Astfel, în jurul orei 00.00, un echipaj al poliției de frontieră a observat cu ajutorul aparaturii din dotare, la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră, mai multe persoane care se deplasau către interiorul țării transportând colete voluminoase.Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora executând somațiile legale prin voce însă bărbații nu s-au oprit, fapt pentru care au fost executate şase focuri de avertisment în plan vertical.În urma acțiunii au fost reținute două persoane, cetățeni ucraineni, iar în zonă au fost descoperite 21 de colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană.Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment și au fost luate măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.Cetățenii ucraineni împreună cu țigările au fost duși la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.În urma inventarierii, s-a constatat că cele 21 de colete conțineau 10.320 pachete cu țigări, de diferite mărci, în valoare de 121.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.Totodată, în continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Tot astăzi, în jurul orei 5.30, un echipaj mobil de la Sectorul PF Sighetu Marmației a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism marca BMW, înmatriculat în Irlanda, despre care se dețineau date că transportă țigări de proveniență extra comunitară.Conducătorul auto a ignorat semnalele efectuate de către polițiștii de frontieră continuându-și deplasarea în mare viteză, iar după aproximativ 3 km autoturismul a fost blocat şi conducătorul auto reținut.Pe bancheta din spate a autoturismului au fost observate patru colete cu țigări, fapt pentru care bărbatul împreună cu mașina a fost condus la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.În urma inventarierii țigărilor a rezultat cantitatea de 790 de pachete, în valoare de 9.300 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.De asemenea, în urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că șoferul, Vasile F., în vârstă de 20 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș, nu posedă permis de conducere şi este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Lucrătorii din cadrul aceluiași sector au mai descoperit, în urma unor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări, in apropierea malului râului Tisa, 14.399 de pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 167.000 lei.Țigările au fost confiscate, iar în cauză se efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate și a luării măsurilor legale ce se impun.

În data de 31 octombrie a.c., un echipaj mobil de la Sectorul PF Siret a observat pe raza localității de frontieră Siret, jud. Suceava, o persoană care avea asupra sa trei bagaje voluminoase în care au putut fi observate țigări.Polițiștii de frontieră au luat măsura conducerii persoanei în cauză la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor, moment în care aceasta a declarat ca nu se simte bine fiind condusă la Spitalul Orășenesc Siret pentru acordarea de îngrijiri medicale, nefiind necesară internarea acesteia.În urma inventarierii țigărilor descoperite s-a constatat faptul că Maria Z., în vârstă de 61 de ani, avea supra sa cantitatea de 635 pachete cu țigări de proveniență ucraineana, în valoare de 7.600 lei, cantitate ce urma să fie comercializată pe piața neagră de desfacere din zonă.Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză este cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

O patrulă a poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Brodina, judeţul Suceava, aflată în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a descoperit, în data de 31 octombrie a.c., în jurul orei 8.00, trei colete cu țigări ascunse în vegetație, în apropierea frontierei de stat. Acestea au fost duse la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 6.910 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 81.000 lei. În continuare se efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

 

 

 

Publicitate

Compex Turistic Lidana
pensiuneaLidanaVamaBucovina

 

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Acțiune pe linia rutieră organizată de Poliția Rurală Vama

La data de 19.11.2017, Secția 14 Poliție Rurală Vama a organizat o acțiune pe raza …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *