Home / Actualitate / Un tânăr de 16 ani reţinut de poliţişti pentru săvârşirea mai multor furturi

Un tânăr de 16 ani reţinut de poliţişti pentru săvârşirea mai multor furturi

Poliţiştii au reuşit în urma activităţilor investigative şi de cercetare penală să probeze activitatea infracţională a unui tânăr de 16 ani, bănuit în mai multe cauze de furt, fiind dispusă totodată, reţinerea acestuia pentru 24 de ore şi încarcerarea în arestul IPJ Suceava.

La 12.10.2017, în urma continuării cercetărilor în cauza privind furtul comis la 06.10.2017, în jurul orei 20.40, din locuința unei femei de 47 de ani din municipiul Fălticeni, care, a plecat la o vecină și a lăsat ușa garsonierei deschisă, prejudiciul fiind de circa 2.000 lei, polițiștii Biroului Investigații Criminale Fălticeni au reușit identificarea autorului ca fiind un minor de 16 ani, din județul Vâlcea.

În urma cercetărilor, polițiștii au mai stabilit faptul că, acesta este autorul altor furturi, respectiv:

  • în noaptea de 15/16.05.2017, prin escaladarea unei ferestre pe care a găsit-o deschisă, a pătruns în incinta punctului de lucru al unei societăți comerciale din municipiul Fălticeni și a sustras bani și produse alimentare, prejudiciul fiind de circa 500 lei.
  • la 17.05.2017, în jurul orei 22.30, a sustras și condus un autoturism parcat pe str. Aleea Căminului, din localitate, deși nu posedă permis de conducere, după care, l-a abandonat, sustrăgând din interior suma de 600 lei.
  • în aceeași noapte, a pătruns fără drept în interiorul unei autoutilitare parcate pe str. Maior Ioan, din localitate și a sustras un DVD și ale bunuri în valoare de circa 1.000 lei.
  • în noaptea de 13/14.06.2017, prin forțarea unui geam, a pătruns în interiorul unei autoutilitare parcate pe str. 2 Grăniceri, din localitate, de unde a sustras bunuri în valoare de circa 900 lei.

Astfel, în baza probatoriului administrat, la 12.10.a.c., s-a dispus reţinerea inculpatului pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunilor de „furt în scop de folosinţă”, „furt calificat” şi „conducerea unui autovehicul fără permis de conducere”, acesta fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni pentru dispunerea de măsuri preventive.

 

Publicitate

Publicitate
transportinternsiinternational

Publicat de: Info Artur

Alte articole

Un bărbat din Câmpulung sancționat contravențional după ce a fost prins în trafic cu lemn fără documente legale

La data de 12.12.2017, în jurul orei 14.30, o patrulă din cadrul Secției 14 Poliție …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *