Home / Actualitate / VASILE AVRAM – UN PRIMAR AL FAPTELOR, NU AL VORBELOR.

VASILE AVRAM – UN PRIMAR AL FAPTELOR, NU AL VORBELOR.

Vasile Avram, primar al comunei Todirești încă din 2012. Pentru el, administrația locală se face din pasiune, din ambiția omului care nu pune interesul personal înaintea cauzei obștești. Deși este la al doilea mandat, continuă să își păstreze încrederea în el. Pe zi ce trece aspectul comunei se schimbă. Asta este o certitudine a momentului.

O frumoasă și emblematică comună, nu departe de județul Suceava, comuna Todirești-cu oameni harnici, ospitalieri și buni gospodari, conduși cu mult profesionalism și profesionism de către un ambițios și harnic primar-Vasile Avram, omul care se mulează pe cerințele europene privind modernizarea, creșterea nivelului de trai, înfrumusețarea și creearea de facilități pentru cetățenii din comunitate, cu participarea membrilor din Consiliul Local. Vrednicia oamenilor „sare” în ochi numai dacă te uiți la gospodăriile îngrijite, la pășunile curate ca-n palmă, la animalele frumoase.

Edilul comunei Todirești, Vasile Avram, mărturisește că „a fi primar nu e ușor”. Dacă în anul 2012, în timpul campaniei electorale își consuma energia și timpul pentru a obține voturi, în anul 2016, primarul a considerat că nu este necesar să mai alerge zi și noapte, ci oamenii îl vor alege. În primul mandat a adus un aport pozitiv pentru localitate, a făcut ceva pentru consăteni, și astfel în 2016 când au avut loc alegerile, unde competiția a fost acerbă, Vasile Avram a câștigat la diferență mare față de ceilalți candidați. Oamenii au considerat că merită să ocupe din nou scaunul de primar.

PROIECTE AMBIȚIOASE DE MODERNIZARE

Grație unei voințe și a unei energii debordante, tot ceea ce își propune, reușește. Vasile Avram este primarul care dacă nu ar fi existat, probabil ar fi trebuit inventat. Încă din anul 2016, după ce a trecut scrutinul, Vasile Avram s-a apucat de treabă: modernizarea celor patru școli din comună, reabilitarea căminului din satul Părhăuți, aliementarea cu apă potabilă în comună și alte mari proiecte, prezentate chiar de edil pentru Info Suceava:

ÎN PRIMĂVARA ANULUI 2018 ÎNCEP LUCRĂRILE PENTRU CĂMINUL CULTURAL DIN TODIREȘTI

După ce fostul cămin cultural din satul Todirești a fost demolat, întrucât împlinise mulți ani și prezenta probleme serioase la structura de rezistență, primarul și-a propus să construiască un nou cămin. În primăvara anului 2018, vor începe lucrările.

CONDIȚII MAI BUNE PENTRU ELEVI ȘI LOCALNICI

Șeful administrației locale a precizat pentru Info Suceava că stațiile de autobuz erau imperios necesare pentru comună. Sunt foarte mulți elevi și localnici navetiști. Recent, au apărut informații false despre sumele alocate fiecărei stații, sume exagerate și inexistente. Astfel că primarul a ținut să informeze clar cetățenii despre valoarea reală a stațiilor de autobuz.

CĂMINUL DE BĂTRÂNI – O NOUĂ DESTINAȚIE: DISPENSAR ȘI CABINET STOMATOLOGIC

Întrebat despre noua destinație a azilului de bătrâni, Vasile Avram a declarat că acesta trebuia să funcționeze timp de 5 ani, deoarece a fost construit prin Fonduri Europene. După ce a expirat termenul impus, primarul a decis împreună cu membri CL să îi schimbe destinația.

EDILUL ȘEF ÎȘI EXPRIMĂ REVOLTA, DAR CU RESPECT, FAȚĂ DE ATITUDINEA IRAȚIONALĂ, IRESPONSABILĂ ȘI DISTRUCTIVĂ A CONSILIERILOR LOCALI

Dacă în majoritatea comunelor, primarii sunt susținuți de către consilierii locali, în comuna Todirești, lucrurile stau cu totul altfel, edilul șef, Vasile Avram fiind contestat chiar de proprii colegi de partid. Trei consilieri locali, s-au răsculat împotriva primarului, chiar după ce acesta a ocupat funcția de edil șef. De-a lungul timpului, s-au aliat cu PNL și au tot încercat prin diferite tactici, fie politice, fie personale, să-i murdărească imaginea primarului, însă fără succes. Edilul comunei Todirești nu a răspuns niciodată acestor răutăți, ci deopotrivă s-a zbătut și mai mult pentru localitate. Ultima gafă a celor trei consilieri l-a determinat pe Vasile Avram să ia măsuri. În octombrie, toți consilierii au fost convocați la o ședință ordinară a CL, unde printre alte proiecte de pe ordinea de zi, a fost inclusă și rectificarea bugetară, care prevedea alocarea unor sume de bani pentru obiectivele de investiții: alimentarea cu apă și modernizarea școlii Soloneț, proiecte în decurs de derulare. Cei trei consilieri, au votat împotrivă. Un fel de „GICĂ CONTRA!” pentru comuna Todirești. Motivul numai de ei știut. Astfel, primarul a decis excluderea acestora din Consiliul Local, dar și retragerea sprijinului politic. Vasile Avram este de părere că la mijloc este un interes personal, și nu un interes pentru comuna Todirești.

Întrebat despre această situație, edilul șef a declarat:

UNII CONSILIERI LOCALI ÎMPOTRIVA LUI MOȘ CRĂCIUN

Dacă consilierii din aceeași tabără politică i-au adus probleme primarului, nici consilierii din opoziție, nu au stat cu mâinile în sân, așa că la o altă ședință a CL, aceștea au votat împotriva banilor pentru profesori și a indemnizației pentru persoanele cu handicap grav, persoane care de 2 luni așteaptă banii. Tot în cadrul unei ședinte a CL, primarul a propus, conform legii, o sumă de 9500 de lei pentru cadourile copiilor de la toate școlile din comună, cu ocazia Sărbătorilor de Crăciun, proiect respins de consilierii din tabăra adeversă. Edilul a declarat că asta nu îl împiedică să facă ceea ce și-a propus, așa că Moș Crăciun va veni și în acest an, chiar dacă colegii din CL au fost împotriva inițiativei.

RAPORTUL CURȚII DE CONTURI DUPĂ CONTROLUL LA PRIMĂRIE: NU EXISTĂ NICIUN PREJUDICIU

Deși au apărut speculații cu privire la controlul efectuat în luna octombrie de Curtea de Conturi, precum că ar fi găsit nereguli uriașe și sume nejustificate, primarul comunei Todirești, Vasile Avram, spune că informațiile sunt false și exagerate. Iată ce spune de fapt raportul Curții de Conturi:

VASILE AVRAM ANUNȚĂ CĂ VA CANDIDA ȘI LA AL TREILEA MANDAT PENTRU FUNCȚIA DE PRIMAR AL COMUNEI TODIREȘTI.

Vasile Avram, aflat în funcția de primar al comunei Todirești, spune ferm și hotărât că va candida și la următorul mandat. Pentru el este foarte importantă implicarea de zi cu zi și conștientizarea faptului că nu trebuie să treacă o zi fără să realizeze ceva.

Publicitate

Publicitate
mobilasecondhandsuceava

 

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

În perioada 20-21 martie 2018 are loc la Manchester, Marea Britanie, conferinţa finală a proiectului „SMART IMPACT

În perioada 20-21 martie 2018 are loc la Manchester, Marea Britanie, conferinţa finală a proiectului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *