Home / Actualitate / Viteza excesivă, principala cauză generatoare de accidente grave. Acțiune desfășurată de polițiștii suceveni pentru combaterea și prevenirea accidentelor rutiere!

Viteza excesivă, principala cauză generatoare de accidente grave. Acțiune desfășurată de polițiștii suceveni pentru combaterea și prevenirea accidentelor rutiere!

Viteza excesivă este, în continuare, una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave. Având în vedere analizele realizate, poliţiştii au prioritizat acţiunile în funcţie de gradul de risc accidentogen al segmentelor de drum.

Astfel, în perioada 30.11.- 03.12.2017, Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești a organizat o acţiune pe linia combaterii excesului de viteză şi sancţionarea altor abateri generatoare de evenimente rutiere grave.
În cadrul acţiunii au fost aplicate 223 sancţiuni contravenționale, în valoare de 115.800 lei.
Au fost reţinute 15 permise de conducere, iar alte 8 certificate de înmatriculare au fost retrase.

Exemple:
Un bărbat de 27 de ani, a fost depistat de polițiști și înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea autoturismul pe DN 29, cu viteza de 105 km/h în localitate. A fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere.

Un tânăr de 22 de ani din Republica Moldova, a fost depistat de polițiști și înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, pe raza comunei Vadu Moldovei, cu viteza de 119 km/h. A fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, siguranţa rutieră fiind o prioritate a poliţiştilor. Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum. Viteza excesivă şi depăşirile neregulamentare generează accidente cu urmări din cele mai grave!
 

Publicitate

Publicitate
transportinternsiinternational

 

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Un bărbat din Câmpulung sancționat contravențional după ce a fost prins în trafic cu lemn fără documente legale

La data de 12.12.2017, în jurul orei 14.30, o patrulă din cadrul Secției 14 Poliție …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *