Clinica Luchian şi Asociații

Unul dintre cele mai moderne centre medicale din județ

Unul dintre cele mai moderne centre medicale din judeţ este, fără teama de a greşi, clinica Luchian şi Asociaţii. Situată în Rădăuţi, pe Calea Bucovinei 2C, în punctul 0 al oraşului (după calea ferată, chiar la intersecţie), clădirea adăposteşte, la parter, stomatologie de ultimă oră, iar la etaj, medicină generală (pediatrie, un cabinet de analize medicale al prestigioasei firme Biotest şi unul de urologie; într-un viitor foarte apropiat se vor deschide alte două cabinete, unul de ginecologie, iar altul de oftalmologie).

Un al doilea nivel cuprind9e 3 microgarsoniere destinate relaxării medicilor sau pacienţilor, plus o sală de şedinţe. Bazată pe dăruirea, eforturile, dar mai ales experienţa de o viaţă în profesie ale doctorului Luchian, clinica de stomatologie a reuşit să coaguleze în timp un colectiv de specialişti de vârf în implantologie, protetică dentară, ortodonţie, paradontologie, pedodonţie şi lasere medicale. În cadrul clinicii, care funcţionează efectiv doi ani, toată aparatura este modernă, nouă, toate scaunele dentare fiind dotate cu tehnologie de vârf (celule fotoelectrice, camere de luat vederi), iar compresoarele şi aparatele care produc în mod inevitabil zgomot sunt placate în încăperi speciale, astfel încât pacientul să nu suporte un disconfort.

„Trebuie să ştiţi că implantologia, un domeniu relativ recent intrat în peisajul stomatologic de la noi, oferă reuşite, cel puţin la clinica noastră, în 98% dintre cazuri. Unul dintre stomatologii cu care clinica rădăuţeană nu a avut decât de câştigat este tânărul Ionuţ Luchian, paradontolog, cadru didactic în cadrul facultăţii ieşene de profil şi doctor, la cei 29 de ani ai săi, în medicină dentară. Domnia sa se ocupă de cabinetul de lasere medicale, fiind adeptul unei stomatologii moderne, minim invazive, care înlocuieşte cu succes bisturiul şi aparatura ce produc, de regulă, pacientului, anxietate şi disconfort. „Calitatea intervenţiei este incomparabilă cu cea clasică. Recuperarea după laser este mult mai rapidă, hemoragia în timpul intervenţiilor laser asistate este aproape inexistentă, iar edemele sunt diminuate.
Este un domeniu modern, mai greu, dar nu imposibil de parcurs cu succes. Necesită o pregătire adecvată şi bineînţeles aparatura de rigoare, care nu e deloc ieftină. Eu folosesc zi de zi această practică, acolo unde consider că pot obţine rezultate mai bune decât cu metodele convenţionale”, ne-a mărturisit doctorul în medicină dentară, care este şi director ştiinţific al Young Dentists Worldwide, cu sediul central la Berlin.

Implanturile sunt din aliaj de titan, turnat la temperaturi11 foarte înalte şi apoi prelucrat, sterilizat, confecţionat etc. Titanul se bucură de ceea ce medicii denumesc biocompatibilitate, iar implanturile, materialele noastre sunt verificate şi avizate de Ministerul Sănătăţii. Noi practicăm implantologia dentară de 15 ani, iar în ţară să zicem că de vreo 20 de ani. E un domeniu delicat, atât din punct de vedere chirurgical, tehnic, să zicem, dar şi al costurilor pentru pacient, pentru că nu oricine îşi poate permite un implant. Dincolo de acestea, implanturile nu sunt un fel de panaceu, ţi-ai pierdut un dinte şi gata, îţi faci un implant. Pacientul trebuie să fie clinic sănătos, fără probleme cardio – vasculare, hematologice, diabetice, de osteoporoză”, spune doctorul. Oricum, în clinica rădăuţeană, anterior demarării unei proceduri chirurgicale de implant, fiecărui pacient i se fac un minim set de analize, verificându-se ureea, acidul uric glicemia, tipul de sângerare, de coagulare, apoi radiografii panoramice şi tomografii computerizate. Puţină lume ştie, iar dacă n-o ştie, află acum, că doctorul stomatolog Luchian este primul care a adus în judeţul Suceava confecţionarea coroanei dentare turnate din aliaje nobile şi seminobile, cu grosime dirijată sau nedirijată.

„Până atunci, şi ne referim  la anul 1981, se efectu10au coroane ştanţate, care nu aveau o adaptare bună la suportul dentopardontal, fiind înlocuite cu coroanele cu grosime dirijată. Coroana turnată adusă de mine dă o anumită exactitate pe suportul dentar şi nu mai permite infiltraţia plăcii bacteriene. Nu lipsit de importanţă, şi o spun cu  mândrie, este faptul că am fost primul pe ţară care am realizat coroane şi microproteze dentare cu machete nedeformabile de acrilat. Acest procedeu a fost prezentat pentru prima oară la Bucureşti şi la Craiova, în cadrul unor congrese de stomatologie”, completează medicul.

Publicat de: infosuceava

Alte articole

CRĂCIUN BUCOVINEAN

În Bucovina, Crăciunul este sărbătoarea care se păstrează, poate, mai mult decât în alte părţi, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.