Baza de tratament dintr-o mănăstire suceveană, închisă în lipsa avizului de la pompieri

manastirea acoperamantul maicii domnului dorna areniTragedia din clubul bucureştean Colectiv, soldată cu moartea a cel puţin 59 de persoane, a provocat măsuri fără precedent în toată ţara. Printr-o Ordonanţă de Urgenţă, Guvernul a acordat puteri sporite celor de la Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă, iar rezultatele au fost vizibile imediat. Zeci de locaţii care funcţionau fără aviz de prevenire şi stingere a incendiilor au fost închise până la autorizare şi intrare în legalitate.
În judeţul Suceava amenzile aplicate s-au ridicat la peste 650.000 de lei, iar numărul cluburilor, discotecilor s-au spaţiilor comerciale şi de tratament a crescut spectaculos. După Bazarul din Suceava, o altă locaţie de renume din judeţ a intrat „în conservare”. Este vorba de baza de tratament balnear din incinta Complexului monahal “Acoperământul Maicii Domnului” din satul Gheorghiţeni, comuna Dorna Arini. Motivul: nu a avut niciodată aviz de la ISU privind securitatea împotriva incendiilor.
Personalul de la aşezământul monahal a primit dispoziţie ca în termen de câteva ore să evacueze toate persoanele aflate în baza de tratament, pentru ca aceasta să fie sigilată.
Oamenii cazaţi au fost nevoiţi să-şi facă bagajele şi să plece, iar cei care erau fără maşini ori erau veniţi de la distanţe mai mari au fost obligaţi la improvizaţii de moment.
Măsura de închidere a vizat două clădiri, Baza de odihnă şi tratament şi Casa pelerinului. Celelalte clădiri interne ale aşezământului monahal, adică biserica şi chiliile, au rămas funcţionale.
„Problemele de la cele două clădiri sunt cunoscute. Ele sunt pe mai multe niveluri şi construite doar din lemn, nu au căi de evacuare şi nici sisteme de siguranţă în caz de izbucnire a unor incendii. Cum echipa de control a constatat că nu s-a schimbat nimic faţă de verificările anterioare, s-a dispus sigilarea celor două clădiri începând de vineri,
13 noiembrie”, a declarat inspectorul-şef al ISU Suceava, generalul de brigadă Ion Burlui. Pe lângă măsura de suspendare a activităţii a fost aplicată şi o amendă de 100.000 de lei.

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Foto: Un autotren încărcat cu deșeuri plastice s-a răsturnat pe raza localității Molid

Un autotren încărcat cu deșeuri plastice s-a răsturnat în afara părții carosabile pe raza localității …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.