Peste 22.000 pachete tigari confiscate la frontiera de nord

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina – I.T.P.F Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat peste 22.000 de pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 222.000 lei, ce urmau sa fie comercializate pe piaţa neagră de desfacere din România.

În urma acţiunilor poliţiştilor de frontieră, au fost reţinute două peroane care sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi complicitate la contrabandă în formă agravantă. În ziua de 31 ianuarie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina, judetul Suceava, au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

1Astfel, în jurul orei 03.30, lucrătorii noştri au observat pe raza localităţii Straja, în apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care transportau colete, spre interiorul ţării. Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea acestora efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi au încercat să fugă. În urma acţiunii, a fost reţinut cetăţeanul român P. Costică, în vârstă de 28 de ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava.
Imediat au fost luate măsuri de cercetare şi supraveghere a zonei, iar la scurt timp colegii din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus au reţinut, în apropiere, un alt cetăţean român B. Ioan, în vârstă de 32 de ani, implicat în activitatea de contrabandă.
Totodată, au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

În zona respectivă, au fost descoperite mai multe colete ce conţineau 22.228 pachete ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 222.280 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar cele două persoane sunt cercetate de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă, respectiv complicitate la contrabandă în formă agravantă.
De asemenea, faţă de cei doi bărbaţi, s-a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi cu propunere de arestare preventivă.

Două mii de pachete de ţigări ascunse într-un autoturism depistate în P.T.F. Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul P.T.F. Siret – I.T.P.F.

Sighetu Marmaţiei 4au descoperit, ascunse în locuri special amenajate în aripile faţă, praguri şi lonjeronul unui autoturism, 2.000 pachete de ţigări de provenienţă

ucraineană. În ziua de 31.01.2016, în jurul orei 09.48, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român E. Ovidiu, în vârstă de 47 ani, domiciliat în jud. Ilfov, conducând un autoturism marca Hyundai. În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii.
Astfel, a fost descoperită ascunsă în locaşuri special amenajate, în aripile faţă, praguri şi lonjeronul portbagajului, cantitatea de 2.000 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană, pe care bărbatul a încercat să o introducă ilegal în ţară. Ţigările, în valoare de aproximativ 3.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 8.000 lei.
Totodată, autoturismul, estimat la 35.200 lei, a fost indisponibilizat în P.T.F. Siret, deoarece avea confecţionate locaşuri special amenajate pentru transportul ţigărilor.

Sursa:Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Video: Incendiu la o gospodărie din localitatea Pojorâta

Militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.