Material lemnos confiscat

În timpul activităţilor desfăşurate pe linia respectării regimului materialului lemnos, jandarmii montani au depistat două persoane care transportau masă lemnoasă, fără documente legale.

Vineri, 5 februarie a.c., în jurul orei 22.00, pe strada Dornelor din municipiul Vatra Dornei, a fost depistat un localnic, în vârstă de 40 de ani, care transporta, cu un autocamion cu remorcă, o cantitate de lemn rotund răşinoase.
Jandarmii au constatat că bărbatul deţinea aviz de însoţire pentru un număr de 32 buşteni cu lungimea de 3 metri fiecare, însumând cantitatea de 10.63 mc masă lemnoasă. În urma măsurătorilor efectuate de lucrătorii Ocolului Silvic Vatra Dornei, a rezultat faptul că bărbatul transporta 17 buşteni (11.42 mc), cantitate care nu corespundea cu cea înscrisă în documentele de
transport.
Sâmbătă, 6 februarie a.c., în jurul orei 06.30, un echipaj de jandarmerie a depistat pe raza oraşului Broşteni, un autocamion care transporta material lemnos, fără documente de provenienţă.
În urma verificărilor efectuate şi beneficiind de sprijinul lucrătorilor din cadrul Ocolului Silvic Crucea, jandarmii au constatat faptul că un localnic, în vârstă de 26 de ani, transporta cantitatea de 8 mc lemn răşinoase.
Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării şi predat în custodie ocoalelor silvice din Vatra Dornei, urmând ca, după definitivarea verificărilor, să fie luate şi măsurile legale de sancţionare a conducătorilor auto conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Sursa:IJJ Suceava

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Foto: Accident rutier pe raza localității Vama

Accident rutier între două autoturisme pe raza localității Vama. La fața locului au intervenit pompierii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.