Home / Actualitate / Peste 700 de sanctiuni contraventionale aplicate de politisti, in cadrul activitati pentru cresterea gradului de siguranta publica si diminuarea riscurilor de accidente rutiere.

Peste 700 de sanctiuni contraventionale aplicate de politisti, in cadrul activitati pentru cresterea gradului de siguranta publica si diminuarea riscurilor de accidente rutiere.

În perioada 26 – 28.02.2016, în baza planului naţional de acţiune, poliţiştii suceveni au desfăşurat activităţi pentru creşterea gradului de siguranţă publică şi diminuarea riscurilor de accidente rutiere.
Peste 600 de poliţişti de ordine publică, poliţişti rutieri, poliţişti judiciarişti şi din cadrul structurilor de investigare a criminalităţii economice, dar şi poliţişti din cadrul structurilor de poliţie transporturi au participat la acţiune. De asemenea, au fost angrenaţi 95 de jandarmi, 31 de lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, 10 poliţişti de frontieră şi câte 4 lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Imigrări şi Serviciului de Evidenţă a Persoanei.

În activităţile desfăşurate, poliţiştii au urmărit prevenirea comiterii de infracţiuni, asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, precum şi asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier. De asemenea, se acordă o atenţie sporită identificării persoanelor care nu respectă legislaţia şi normele instituite în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, conducătorilor de atelaje cu tracţiune animală sau care se află sub influenţa băuturilor alcoolice. Au fost efectuate 159 acţiuni şi controale, fiind identificaţi şi 5 minori fără supraveghere. Au fost constatate 38 infracţiuni şi au fost aplicate 711 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 212.507 lei.
Au fost reţinute 35 permise de conducere şi au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.
De asemenea, au fost confiscaţi 60 m.c. material lemnos şi au fost indisponibilizate 3 arme, precum şi elemente de muniţie aferentă.
Astfel de acţiuni vor continua, scopul fiind creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, atât din punct de vedere al siguranţei fizice şi patrimoniale cât şi al siguranţei rutiere pe drumurile publice.

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Material lemnos confiscat de polițiști

În perioada 25.06-02.07.2018 poliţişti din cadrul IPJ Suceava sub coordonarea Serviciului Ordine Publică – Biroul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.