Peste 300 de sanctiuni contraventionale aplicate de politisti in ultimele 3 zile, pentru cresterea gradului de siguranta a cetatenilor

Din dispoziția șefului Poliției Române, chestor de poliţie Bogdan Despescu, în ultimele 3 zile, polițiștii au acționat pentru verificarea respectării prevederilor legale în domeniul transportului de persoane și mărfuri. În judeţul Suceava, în urma acțiunilor, au fost verificate peste 500 de autovehicule, fiind constate 17 infracțiuni.
În zilele de 3, 4 și 5 martie a.c., la nivel naţional, pentru verificarea respectării prevederilor legale în domeniul transportului de persoane și mărfuri, polițiștii au desfășurat acțiuni punctuale în județele limitrofe cu statele non-UE, respectiv Satu-Mare, Maramureș, Suceava, Tulcea, Botoșani, Iași, Vaslui, Galați, Caraș-Severin, Mehedinți și Timiș, precum și în trenurile și navele de călători.
La nivelul judeţului Suceava, au fost organizate 51 acțiuni și 26 de filtre rutiere, în cadrul cărora au fost controlate peste 500 de autovehicule. De asemenea, au fost constatate 17 infracțiuni, dintre care 13 în flagrant delict și au fost aplicate 315 sancțiuni contravenționale, în valoare de 112.475 lei.

Siguranța rutieră și salvarea de vieți sunt, de asemenea, priorități ale Poliției Române. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri au desfășurat activități de prevenire şi combatere, fiind reţinute 16 permise de conducere şi retrase 15 certificate de înmatriculare. Reamintim că, începând de săptămâna trecută, din ordinul ministrului afacerilor interne, domnul Petre Tobă, toate structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează la nivel național, pentru atingerea obiectivului principal al anului 2016 – siguranța cetățeanului.

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Foto: Accident rutier pe raza localității Vama

Accident rutier între două autoturisme pe raza localității Vama. La fața locului au intervenit pompierii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.