Tigari ascunse sub fan, intr-o autoutilitara care transporta cai

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma mai multor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, peste 11.100 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 95.000 lei, care urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere.

*În data de 6 martie a.c., poliţiştii de frontieră de la S.T.P.F. Maramureş au desfăşurat mai multe acţiuni pe linia combaterii

contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 22.00, un echipaj al poliţiei de frontieră, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit pentru control, pe raza localităţii Săcel, jud. Maramureş, două autoturisme, o autoutilitară marca Iveco şi un autoturism marca Volkswagen, în care se aflau 5 persoane. Cu ocazia controlului, s-a constatat faptul că şoferul autoutilitarei transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, trei cai. La controlul maşinii, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse sub fân, două colete ce conţineau ţigări de provenienţă ucraineană. Pe timpul verificărilor s-a constatat faptul că cel de-al doilea autoturism oprit, marca Volkswagen, avea rolul de antemergător în asigurarea transportului ilegal de ţigări. Ca urmare, cele cinci persoane, cu vârste cuprinse între 21 şi 32 ani, împreună cu cele două autoturisme şi ţigările au fost conduse la sediul S.T.P.F. Maramureş în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii ţigărilor a rezultat cantitatea de 1.450 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 13.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării. De asemenea, autoutilitara marca Iveco, folosită la transportul ţigărilor a fost indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii decolectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, iar la finalizarea cazului urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

*În data de 7 martie, în jurul orei 1.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vişeului au descoperit, sub un pasaj de cale ferată, în apropierea frontierei de stat, 10 colete care conţineau ţigări. În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 8.910 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 81.000 lei. La cercetări, a fost identificată o persoană de sex masculin, domiciliată pe raza comunei Bistra, jud. Maramureş, care a fost implicată în activitatea infracţională. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării iar în continuare se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

*În dimineaţa zilei de 07 martie, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul P.T.F. Siret, jud. Suceava, au depistat, pe sensul de intrare în ţară, peste 800 pachete țigări de provenienţă ucraineană, ascunse în două autoturisme. Țigările erau ascunse în portierele unui autoturism marca Wartburg, precum şi în semi-aripile faţă ale unei maşini marca Vaz.
Conducătorii auto, B. Maria, de 56 de ani, din Cluj-Napoca şi cetăţeanul ucrainean T. Volodymyr, în vârstă de 36 de ani, au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 5.000 lei fiecare, iar întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 1.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării. De asemenea, poliţiştii de frontieră au luat faţă de cetăţeanul ucrainean, măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de 5 ani începând cu data de 07.03.2016.

Video

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Foto: Accident rutier pe raza localității Vama

Accident rutier între două autoturisme pe raza localității Vama. La fața locului au intervenit pompierii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.