Zilele asistentei sociale

Societatea prosperă atunci când demnitatea și drepturile oamenilor sunt respectate ASISTENȚII SOCIALI PROMOVEAZĂ UNITATEA UMANĂ SUCEAVA. Martie 2016

Structura Teritorială Suceava a Colegiului Național al Asistenților Sociali, alături de Departamentul de Științe Umane și Social Politice din cadrul Facultății de Istorie si Geografie, Universitatea Stefan cel Mare Suceava, Fundatia FARA, Fundatia TE AUD ROMANIA, Filiala Suceava a Asociatiei Profesionale Neguvernamentale de Asistenta Sociala ASSOC si Primăria Municipiului Suceava vă invită să participați la evenimentele prilejuite de sărbătorirea Zilelor Asistenței Sociale la Suceava.

Sarbatorirea Zilelor Asistenţei Sociale (ZAS) la Suceava va avea loc in perioada 9-11 martie 2016 sub egida temei stabilite de Federatia Internationala a Asistentilor Sociali (IFSW):
SOCIETATEA PROSPERĂ ATUNCI CÂND DEMNITATEA ȘI DREPTURILE OAMENILOR SUNT RESPECTATE;
ASISTENȚII SOCIALI PROMOVEAZĂ UNITATEA UMANĂ.
Prin evenimentele organizate ne dorim recunoasterea meritelor asistentilor sociali si a altor specialisti implicati in domeniul asistentei sociale la cresterea calitatii vietii persoanelor aflate in risc social, la promovarea drepturilor omului si respectarea demnitatii umane. Totodata evenimentele reprezinta o modalitate de promovare si recunoastere a profesiei de asistent social.
În organizarea evenimentelor au fost cooptate autorități publice, mass-media, organizații nonguvernamentale, instituții de învățământ, asistenți sociali și beneficiari ai sistemului de asistență socială. Participantii sunt asistenți sociali si alti specialisti care contribuie la dezvoltarea asistentei sociale, fundatii si organizatii active in judetul Suceava care au ca obiect de activitate incluziunea sociala a categoriilor sociale defavorizate, studenți care urmează o specializare / program de studii în domeniul asistenței sociale, beneficiari direcți ai sistemului de asistență socială, alte persoane interesate să promoveze și să susțină profesia de asistent social. Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România- in calitate de autoritatea profesională în domeniul asistentei sociale, acordă un credit profesional tuturor participanţilor la acest eveniment şi 2 credite profesionale celor care vor susţine prezentări sau vor fi implicaţi în procesul de organizare a evenimentului.
Multumim sponsorilor: SC AROND SRL, Fundatiei TE AUD ROMANIA si Filialei Suceava a

Asociatiei Profesionale Neguvernamentale de Asistenta Sociala ASSOC atat pentru sprijinul oferit cat si pentru implicarea si responsabilitatea sociala de care, inca o data, au dat dovada!
Ca in fiecare an, contăm pe participarea dumneavoastră la acest eveniment, pentru un efort solidar de dezvoltare și de creștere a calității vieții!

Desfasurarea evenimentelor:

9 martie 2016, orele 11-15, Suceava, Centrul pentru Sustinerea Traditiilor Bucovinene

  • Cuvânt de deschidere a manifestărilor prilejuite de sărbatorirea Zilelor Asistenței Sociale la Suceava

Ecaterina Croitor- presedinta a Structurii Teritoriale Suceava a Colegiului National al Asistentilor Sociali.

  • Asistentii sociali din judetul Suceava: nevoi profesionale si perspective de dezvoltare

Florin Tarnauceanu- vicepresedinte Structura Teritoriala Suceava a Colegiului National al Asistentilor Sociali .

  • Dezvoltarea asistentei sociale prin proiecte cu finantare europeana: promotor: Universitatea Stefan cel Mare Suceava

Lector univ. dr Ioana Cozianu; conf. univ. dr. George Neamtu.

  • Programe cu si pentru copii si tineri aflati in dificultate:Fundatia Te aud Romania

Gabriela Popescu – presedinte Fundatia Te aud Romania!;

Nadia Cretuleac – director de programe Fundatia Te aud Romania

  • Despre traficul de persoane: specialisti implicati in prevenirea acestui fenomen, activitati de reinsertie sociala a victimelor,

Subcomisar de politie Liliana Orza – coordonator – Centrul Regional Suceava al Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Persoane

9 martie, 2016 orele 15, Caminul de batrani Sf Ioan cel Nou de la Suceava

  • Ne pregatim sa daruim primavara: activitate realizata de beneficiarii Casei de tip familial Sf Nicolae si ai locuintelor protejate Sf Maria si Sf Iosif – Fundatia FARA in colaborare cu Fundatia Te aud Romania! Vizitarea varstnicilor rezidenti la Caminul de batrani Sf Ioan cel Nou de la Suceava si oferirea de martisoare si felicitari confectionate de copiii de la Casa de tip familial Sf Nicolae- Fundatia FARA, flori si alte mici atentii.

10 martie, 2016 orele 15, Casa de tip familial Sf Nicolae- Fundatia FARA

  • Drepturile copilului invatate prin activitati ludice- participanti: beneficiarii Casei de tip familial Sf Nicolae Fundatia FARA, asistenti sociali si studenti ai Universitatii Stefan cel Mare Suceava – specializarea Asistenta Sociala

11 martie, 2016 orele 15, esplanada casei de Cultura a Sindicatelor- Suceava

  • Demnitatea umana promovata prin sport: – activitate coordonata de ACS PHOENIX.

Participanti: asistenti sociali, beneficiari si sustinatori ai sistemului de asistenta sociala,  joc de baschet in reprize de 15 minute,  premierea castigatorilor.

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Foto: Un autotren încărcat cu deșeuri plastice s-a răsturnat pe raza localității Molid

Un autotren încărcat cu deșeuri plastice s-a răsturnat în afara părții carosabile pe raza localității …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.