Aproape 500 de sanctiuni contraventionale aplicate de politisti, in cadrul unor actiuni pentru cresterea sigurantei cetatenilor

Începând de săptămâna trecută, din ordinul ministrului afacerilor interne, domnul Petre Tobă, în perioada 03 – 24 martie 2016, toate structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează la nivel național, pentru atingerea obiectivului principal al anului 2016 – siguranța cetățeanului.
Din dispoziția șefului Poliției Române, chestor de poliţie Bogdan Despescu, în ultimele 3 zile, polițiștii au acționat pentru verificarea respectării prevederilor legale în domeniul transportului de persoane și mărfuri, pentru siguranţa traficului rutier dar şi pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică. În judeţul Suceava, în urma acțiunilor, au fost verificate peste 535 de autovehicule, fiind constate 10 infracțiuni.
În zilele de 10, 11 și 12 martie a.c., la nivel naţional, pentru verificarea respectării prevederilor legale în domeniul transportului de persoane și mărfuri, polițiștii au desfășurat acțiuni punctuale în județele limitrofe cu statele non-UE.La nivelul judeţului Suceava, au fost organizate 23 acțiuni și 22 de filtre rutiere, în cadrul cărora au fost controlate peste 500 de autovehicule.
De asemenea, au fost constatate 10 infracțiuni și au fost aplicate 497 sancțiuni contravenționale, în valoare de 129.905 lei. Siguranța rutieră și salvarea de vieți sunt, de asemenea, priorități ale Poliției Române. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri au desfășurat activități de prevenire şi combatere, fiind reţinute 21 permise de conducere şi retrase 22 certificate de înmatriculare.
Din cele 497 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţişti, cele mai multe au fost date în cadrul acţiunilor de menţinere a ordinii şi liniştii publice şi de creştere a gradului de siguranţă rutieră. Astfel, 426 de sancţiuni au fost aplicate la OUG 195/2002 republicată privind circulaţia pe drumurile publice, cele mai multe dintre acestea – 156 fiind aplicate pentru depăşirea regimului legal de viteză – una din principalele cause generatoare de accidente rutiere. De asemenea, în cadrul acţiunilor de sigurare şi menţinere a climatului de ordine şi siguranţă public poliţiştii au aplicat 51 de sancţiuni contravenţionale la Legea 61/191 republicată.
Urmare acţiunilor de prevenire, descuraljare şi combatere desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren a poliţiştilor, în perioada de refeinţă nu s-au înregistrat evenimente rutiere grave şi nici acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice.
Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare pentru atingerea obiectivului principal al anului 2016 – siguranța cetățeanului.

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Foto: Accident rutier pe raza localității Vama

Accident rutier între două autoturisme pe raza localității Vama. La fața locului au intervenit pompierii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.